Koronavírus – üresek az utcák már Dél-Olaszországban is

A dél-olaszországi Lecce régióban élő olvasónk szerint a hétfőn bejelentett biztonsági intézkedéseket komolyan veszik, és valóban nem mennek az olaszok az utcára.

Nápolyban tegnap ugyan megrohamozták a bevásárlóközpontokat az emberek, és erről több felvétel is felkerült a világhálóra, délebbre hasonlót azonban még nem tapasztaltak. Az éttermek, bárok, kávézók bezártak, a boltok viszont nyitva tartanak továbbra is. Sokan otthonról dolgoznak, a cégek egy része átállt az otthoni munkavégzésre.

Az időseket és betegeket Galatonéban otthoni ápolásra szakosodott idősgondozók látják el önkéntesek bevonásával. Gyógyszereket, ételt és minden szükséges dolgot házhoz visznek, de arra kérték az embereket, hogy csak azok vegyék igénybe az ingyenes szolgáltatást, akiknek szükségük van rá.

Maglie város ingyenes pszichológiai tanácsadást nyújt azoknak, akik úgy érzik, a koronavírus miatt szorongással, stresszel vagy pánikreakciókkal kell, hogy megbirkózzanak. Ezt Skype-on is elérhetik vagy személyesen a városházán. Ugyanakkor Nardóban, Gallipoliban és Otrantóban is arra kérték az embereket, hogy hivatalos ügyeiket próbálják meg telefonon, emailben intézni, személyesen csak vészhelyzet esetén mozduljanak ki. Tavianóban házhoz rendelhetik a gyógyszert az idősek és azok, akik nem tudják elhagyni otthonaikat.

Ugentóban szintén sürgősségi gyógyszer-kiszállítást vezettek be a 65 év felettieknek és a fogyatékossággal élőknek.

Az összefogás példaértékű.

Fotó olvasónk, Gallipoli

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük