Korrupciós relativitáselmélet

Korrupcio

A korrupció egy érdekes forgalom. Főleg, mert legtöbbször ugyebár az, ami sosem az emlegetővel történik. Ugyanakkor azzal védekezni a korrupciós vádak ellen, hogy a másik is simlis, igencsak snassz.

Olyan, mintha a bolti tolvaj azzal védekezne: mások is lopnak, tehát neki alanyi mentesség jár. Pedig alanyi mentesség csak annak jár, aki a korrupciót jogszabályban biztosítja. Magának. Esetleg a rokonoknak. Közbeszerzésileg.

Hiába! Orbán Viktor kezd teljesen meghasonulni. Abban a fránya pálinkában, amiről elhíresült a vejével készült ötvenliteres kép, lehet valami. Valami, amitől annyira megutálta szegény fiút, hogy kitagadta az ismeretségi körből. Ráadásul annyira, de annyira megutálta, hogy ezt a kitagadást törvénybe is foglalták. Talán azért, mert azzal az orbánvitori férfiassággal, mellyel kapcsolatban egy éve is lehettek kétségek, mégis csak lehet valami. Talán ezért is gondolták immár törvényileg is biztosítani az Orbán-vej közbeszerzési bevételét. Addig is, míg más nem válik kedvezményezettjévé. Meg különben is. A vadászkastélyok adományozásának kora lejárt. Marad a kikötő, és a törvényi pótláb. Aminek nyilván semmi köze nem lesz a korrupcióhoz. Elvégre Orbán Viktornak immár paragrafusokba fektetett papírja lesz arról, hogy ha a vejének nem szorít egy meleg zugot a pálinkafőző mellett, akkor immár köze sincs hozzá. Azért csak drukkolni lehet, hogy szegény Ráhelnek sosem kell olyanokat hallania a kedves papától…

Folytatás: Gondolatvilágban

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük