Köszönet és elnézéskérés

simo

Tisztelt Sorstársak!

Szeretnénk köszönetet mondani Mindazoknak, akik szombaton részt vettek a Hitelkárosultak Kossuth-téri tüntetésén, tiltakozásul a devizahitel-probléma megoldatlansága miatt. Örülünk, hogy kb. kétezren kiálltak magukért, egymásért! Ugyanakkor elnézéskéréssel is tartozunk nekik, hiszen a megmozdulás szervezői a devizahitel-problémától elrugaszkodó célra használták ki a tüntetést. Ezekkel a Magyar Szociális Fórum nem tud és nem akar azonosulni, hanem ellenkezőleg, elhatárolódik tőlük.

Mi nem azért kértük az embereket, menjenek a Kossuth-térre, hogy populista szónoklatot hallhassunk egy olyan embertől, aki kétségbe vonja a köztársasági államformát, és a demokráciától elrugaszkodó berendezkedésben jelöli meg a megoldás útját-módját. Hanem azért kértük az embereket, hogy csatlakozzanak, mert közös érdekük a devizahitel-kérdés megoldásának kikényszerítése. Az MSZF devizahitelesekkel egyeztetett 7 pontja tartalmazza a célt. Ezekről a követelésekről – tisztelt Sorstársak – egyetlen szó sem esett.

Annál több a vezér szerepvállalásáról egy új politikai mozgalom és párt élén, melynek beindításához igényelték a tömeget a Kossuth-téren. Az MSZF az emberek jóhiszeműségével és jogos követeléseivel történt visszaélésnek tartja a történteket, és levonja belőle a szükséges következtetéseket.

Mi nem antidemokratikus megoldást akarunk, hanem az emberi jogok, mindenekelőtt az élethez és a tisztességes megélhetéshez való jog szerinti megoldást. Ezt akarjuk politikai rangra emelni, mint nemzeti követelményt, magyarkodás helyett.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük