Kvótaügyi népszavazás. Mit kell tenni?

Döbbenettel olvasom az eszementnél eszementebb ötleteket, pedig számomra kézenfekvő a megoldás. Meglehet ez csak az én egzakt tudományok által elferdített gondolkodásom teszi. De vegyük sorba.

1) Ez a népszavazás nem arról szól, amire kiírták. Ez a népszavazás az EU-ból való kilépésről szól. Viktoár kegyelmes urunk oligarcha barátai eléggé megtömték már a zsebüket, nem kellenek már Magyarországnak az EU pénzek. Az oligarchák és Viktoár, és még unokáik unokái is nyugodtan el tudnak vegetálni az eddig a magyar néptől és a Nyugat Európai adófizetők pénzéből összeharácsolt vagyonból.

2) Ez a kvázi-népszavazás egy nem létező betelepítési határozat ellen akarna szólni. Ismétlem, ilyen döntés, határozat nem létezik. És még ha létezne is. Vajon érdemes az állítólagosan betelepítendő 1276 személyről ekkora hajcihőt csapni? Ha egy csöpp eszük volna a Fideszes politikusoknak, akkor ezt nem csócsálnák annyit. Szerintem is vannak vitás problémák az EU-n belül, de ez nem az a kategória. Aki élt valós életben (munkahelyen, vállalkozóként) az tudja, hogy vitás dolgok esetében, tárgyalások során, a célok elérése érdekében mindig engedni kell valamennyit a lényegtelen dolgokból, hogy a lényeges dolgokban keményebben lehessen verni a huppot. Ezek a politikusok viszont nem éltek soha a valós életben, őket légi deszant egységek ejtőernyőzték direkt a parlamenti padsorokba.

3) Szóval a témára. Végül is mit tegyünk a kvázi-népszavazás alkalmával. Hanyatt estem mikor láttam, hogy a dátumra fesztiválokat szerveznek (MSZP) és minden egyéb számba vehető párt arra buzdít, hogy szimpatizánsai ne menjenek el szavazni. Márpedig ez alapvetően téves. Alapvetően mindenkinek rossz a hozzáállása. El kell menni szavazni, és rontott szavazólapot kell leadni (vagy mindkettőt behúzni vagy üresen). A rontott szavazólapok aránya adhatja az Orbán kormány elleni tiltakozás mértékét. Szerintem ez a jó megoldás, nem a távolmaradás. Végre itt nincs szó konkurenciáról az ellenzéki pártok között (előválasztás és egyéb zöldségek). Itt csak arról van szó, hogy az érvénytelen szavazatok leadásával lehet tiltakozni az Orbán kormány politikája ellen. A résztevők száma valószínűleg mindenképpen eléri az érvényességi küszöböt, viszont az érvénytelen szavazatok aránya értékmérő lehet az ellenzék, és az Orbán kormányt nem igazán kedvelő konzervatív szavazók számarányról.

4) A távolmaradásra való buzdítás felvet még egy problémát. Politikai pártok természetesen delegálhatnak a szavazatszámláló bizottságba (remélhetőleg), ennek jogi akadálya nincs. Viszont erkölcsileg nehezen védhető a részvétel a szavazatszámláló bizottságban, amennyiben a távolmaradásra buzdítanak. Ezért mindenkinek azt javasolom, hogy menjen el szavazni és adjon le érvénytelen szavazólapot. Érvénytelen szavazólap az, amikor mindkét kérdéshez X jelet raknak, vagy egyiket sem jelölik be, vagy valami szellemeset vagy ordenárét ráfirkantanak a szavazólapra. Így talán sikerül a nem létező betelepítési kvótáról szóló kvázi-népszavazásból, egy valós népszavazást produkálni az Orbán kormány és Orbanisztán ellen.

Tehát kedves barátaim, jól gondoljátok meg. Ha nem mentek el szavazni, azzal a jelenlegi kormányzatot támogatjátok. Menjetek el, és adjatok le érvénytelen szavazólapot.

Ez egy soha nem visszatérő alkalom, hogy minden becsületes magyar ember kinyilvánítsa nemtetszését Viktoár kegyelmes urunk iránt. Ellenzéki, baloldali, liberális és természetesen konzervatív gondolkodású embereket is. A látszattal ellentétben, ez utóbbi kategóriából is igen sokan vannak.

Ami pedig a határon túli szavazókat illeti, kérem őket gyakoroljanak önmegtartóztatást. Hadd döntsenek a Magyarországon lakók saját sorsukról. Én is kettős állampolgár vagyok, szavazhatnék minden romániai választáson. Ráadásul tudnám is kire és mire szavazzak, hiszen jól ismerem az ottani helyzetet és a politikai és a közélet szereplőit. Ha mégsem tettem, ez egyszerűen azért volt, mert az én erkölcsi mércém ezt nem engedi meg. Kérem azokat a magyar állampolgárokat, akik soha nem éltek a mai Magyarországon, állítsanak ők is fel maguknak ilyen erkölcsi mércét.

Köszönöm.

Fazakas János

Bővebben: Facebook

Szájhősök tere. Olyan gondolatmorzsák a netről, amik nem feltétlen tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de mindenképpen érdemes tudni róluk.

MUON TV

 •  
 •  
 •  
 •  

One Comment on “Kvótaügyi népszavazás. Mit kell tenni?”

 1. Fazakas úr félig téved, félig mond valamit:
  a) orbán múltkor oda nyilatkozott, hogy “nem hagyjuk cserben Európát” – magyarán, ördögöt lakott ő jól az eddig összeharácsoltakkal. Akar még.
  b) akár 1237 fő menekült befogadásáról, akár az ország lakosságának 1%-ával egyenlő 100E menekült befogadásáról van szó, szerintem ennek költségeitől fél orbán, tehát a népszavazás arról szól, amiről. Hogy aki saját lakosságától megtagadja a túlélés lehetőségét, és csendes szociális genocídiumot folytat az éppen a rendszere által ellehetetlenített dolgozó néprétegek ellen, az idegenekre csak akkor költ, ha annak propagandahaszna van. (Ún. “határon túliak”, idegenek, akiket magyarnak hazudnak, és a fajelméletek “értelmében” innentől kezdve a “magyarságából” szóban kitagadott magyarországi állampolgárnak kicsikart adót kell fizetnie a “fajtestvérré” kikiáltott idegen tovább gazdagítására, meg kell dögleni, de orbán szavazózsoldosait a saját szánktól elvont falattal kell korrumpálni. Íme a “nemzet”! Köpd le még a szót is!)
  c) orbán és tsai nagyon is jól tudják, milyen életkörülmények közé kényszerítik a lakosságot, egészen egyszerűen csak jobboldaliak; nincs bennük emberség.
  d) a “népszavazás” aktív bojkottja jó ötlet, de az átlagmagyar állampolgár politikai öntudatossága nem teszi lehetővé a kivitelezést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük