Lázár megmondta miért nem „megy a lecsóba” Farkas Flórián

Lázár János szokásos heti Kormányinfóján ismét szóba került Farkas Flórián. A Miniszterelnökséget vezető miniszter egy darabig állta az ATV riporterének kérdéseit, majd végül elárulta, hogy miért is a Lungo Drom súlyos vádakkal terhelt elnökével kötött a Fidesz választási együttműködést 2018-ra.

Az riporter azt kérdezte a minisztertől, hogy azok után, hogy Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke együttműködési megállapodást írt alá a Lungo Drom elnökével, vajon fenntartja-e korábbi kijelentését, miszerint a Farkas ellen felmerült gyanúk súlyossága arra enged következtetni, hogy a kisebbségi vezető „megy a lecsóba”.

Lázár János válaszában inkább abba az irányba terelte a figyelmet, hogy a Fidesznek mindig is harmonikus volt a kapcsolata a kisebbségi szervezetekkel és a most kötettett megállapodás is „szép jövővel kecsegtet”. Korábbi, Farkas Flóriánra vonatkozó kijelentését úgy magyarázta, hogy azoknak a roma szervezeteknek, akik bárkitől is anyagi támogatást kapnak, nagy felelősségük van annak átlátható elköltésében. Ellenkező esetben ugyanis eljátszhatják a nekik megszavazott bizalmat.

Ugyanakkor – tette hozzá a tárcavezető – a politikusoknak is hatalmas felelősségük van abban, hogyan kérik számon ezeket a szervezeteket a feltételezett visszaélésekkel kapcsolatban, ugyanis a nem megfelelő kommunikációval politikai ügyet kreálnak például egy kisebbségi önkormányzati ügyből, amely így alkalmassá válik a roma szervezetek legitimációjának megkérdőjelezésére. Bevallása szerint a miniszter ezért is szokta hűteni a kedélyeket képviselőtársai körében.

A riporter újbóli kérdésére Lázár János megerősítette, hogy bár Orbán Viktor bizalma valóban töretlen Farkas Flórián személyét illetően, mindazért, ami az ORÖ háza táján az uniós pénzek elköltésével kapcsolatban vizsgálat tárgyát képezi, a Lungo Drom elnökének kell vállalnia a felelősséget, illetve minden egyes fillérrel neki kell tudni elszámolni.

Cáfolta ugyanakkor azokat a híreszteléseket, hogy a romaügyi miniszterelnöki megbízott ellen büntetőeljárás vagy nyomozás folyna.

Bölcs dolog vajon egy ilyen súlyos vádakkal terhelt szervezet elnökével 2018-as választási együttműködést kötnie a Fidesznek? – kötötte az ebet a karóhoz a riporter, mire a Miniszterelnökséget vezető miniszter, láthatóan a téma gyors lezárásának szándékával csak annyit mondott, hogy: „A Fidesz elnöksége döntött így”.

 

Forrás: http://www.atv.hu/belfold/20170601-lazar-megmondta-miert-nem-megy-a-lecsoba-farkas-florian

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük