Le az utcára, ki a térre! Senki se lökhet félre!

tuntetes01

A Tankcsapda slágerének refrénje ma aktuálisabb, mint valaha. A január elején téli álomba merülő ellenzéki vezetők végre rájöttek, hogy tavasz van és utcára szólítanak minket. Hát menjünk! Az eseményeket köreinkben nem nagyon kell reklámozni, ráadásul mi már egy ideje februári címlapunkkal is mozgósítunk, de azért sora vesszük, hogy hova érdemes ellátogatni egy kis mozgalmárkodás céljából. Az első komolyabb demóra március 10-én 15.00 órától kerül sor. Az időközben Árok Kornélt félreállító Magyar Szolidaritás Mozgalom vár minket a Kossuth térre. A felszólalók köre még bizonytalan, de információnk szerint Kónya Péter mellett Ungváry Rudolf biztosan beszélni fog a parlament előtt. A szervezők százezres tömegre számítanak, szurkolunk nekik, mi biztosan ott leszünk.

A remélhetőleg szép tavaszi szombat délutánon nem csak ez az egy esemény vár ránk. Estébe hajlóan lesz még egy demonstráció, mégpedig a kordonnal körülzárt Károlyi szobornál, a Kossuth tér északi részén. Ennek apropója részben a nyilvánvaló szobordöntési szándék, az 1944-es állapotok visszaállítása miatti tiltakozás, illetve a kordonok emelése. 17.00 órától itt többek között Tamás Gáspár Miklós is fel fog szólalni. A mozgalmi jó hangulatot az garantálja, hogy az esemény szervezője az a Köztársaság Barátai facebook csoport, amely egy hangulatos demó keretében képletesen megfosztották doktori címétől Schmitt Pált a januári békemenettel egy időben.

Természetesen március 15-én is lesz demonstráció, ahova érdemes elnézni. Elsősorban a szokásos milla tüntetését ajánljuk, amely 15.00 órától lesz a megszokott helyen. Innen sem kell azonnal hazaszaladni, mert 16.30 órától a Petőfi szobornál a magyar történelem legkeményebb antifasiszta tüntetésére, az 1942-ben tartott demonstrációra emlékeznek. Aki egy kicsit is komolyan gondolja az ellenzékiséget és nem csak sétálni akar egy jót, annak oda is el kell mennie!

Partizán

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük