Leáll a kecskeméti Mercedes gyár

A baon.hu úgy értesült: december közepétől január közepéig leáll a kecskeméti Mercedes-gyár. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary (MBMH) Kft. megerősítette információkat.

A regionális portál érdeklődésére a cég közölte: a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban minden télen átépítési és karbantartási munkálatokat végeznek, melyekkel a gyár felkészül a következő termelési évre. – Ezen munkálatok elvégzésére a megszokott módon most is a karácsonyi szabadságolási időszakot használjuk fel. Az idei évben valamivel átfogóbb átépítési munkálatokra kerül sor, így a termelési szünet terveink szerint december 18-án kezdődik és jövő év január 17-én indul újra a gyártás – áll a vállalat levelében.

A gyárban dolgozóktól a lap azt is hallotta: a szokottnál hosszabb leállás egy új típus tesztelése miatt lett aktuális. Az MBMH a hírre úgy reagált, hogy leendő modellekről nem tudnak tájékoztatást adni. Hozzátették, jelenleg Kecskeméten készül a CLA Coupé, a CLA Shooting Brake és ezek Plug-in Hybrid verziói a teljes világpiac számára, valamint mint az A-osztály és kompakt modelljeink Mercedes-AMG Performance verziói.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •