Lecsap a BKK a metróval járó babakocsis anyákra?

babakocsi

A jövőben babakocsival csak úgy lehet közlekedni a metróban, ha legalább két felnőtt van ott, kézben van a gyerek és össze van csukva a kocsi. A kismamáknak ráadásul – csak úgy, mint a vakvezető kutyával vagy kerekes székkel közlekedőknek – engedélyt kell kérni a személyzettől a mozgólépcső használatára.

Ezek az életidegen szabályok a BKK hatályos üzletszabályzatának tervezett módosításában szerepelnek. A jó hír, hogy ez még nem a végleges szöveg, augusztus 18-ig véleményezhető.

Egészen elképesztő részleteket tartalmaz a BKK üzletszabályzatának módosítási tervezete, amelyet a Kettős Mérce idézett hétfő este. A tervezet augusztus 18-ig véleményezhető.

BKK oldalán közzétett üzletszabályzatról első pillantásra látható, hogy egy korrektúrázott tervezetről van szó, mégis elég megdöbbentőek egyes változások, amelyeket eszközöltek rajta. Kihúzták például azt a részt, ami arról szól, hogy a mozgólépcsőn javasolt a kisbabát kivenni a kocsiból és kézben vinni, helyette a következő veretes szöveg került be:

“A mozgólépcsők babakocsival csak abban az esetben vehetők igénybe, ha az utazás során a babakocsi szállításához 2 felnőtt kísérő van jelen, és a kapaszkodásban nincsenek akadályozva. Ebben az esetben kötelező a gyermeket a babakocsiból kivéve, lehetőleg a gyermek hordozására szolgáló eszközben vinni, a babakocsit pedig lehetőleg összecsukva kell szállítani a mozgólépcsőn.”

Folytatás: hvg.hu

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük