Ledarálja Pintér az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt vagy nem

Levelet írt Székely Sándor független országgyűlési képviselő Pintér Sándor belügyminiszternek, hogy semmisítse meg a botrányos egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt. A miniszter a védekezési műveletek egyik fő felelőse.

Székely kiemelte, hogy a hivatkozott törvény elvileg szép egészségügyi fizetéseket ígér a távolabbi jövőben, ugyanakkor az orvosok és a szakdolgozók az eddigi rendkívüli pénzjuttatásokból is jobbára csak az ígéreteket látják, pénzt kevésbé. Ez önmagában is hitelteleníti a törvényi szándékokat, sőt, az új típusú röghöz kötések a szép fizetések perspektívája dacára leginkább kisebb jövedelmet eredményezhetnek.

“Rendőrként is tudhatja, hogy a szellemileg, erkölcsileg, anyagilag és fizikailag is megnyomorított személyi állomány nem tud se csatát, pláne nem háborút nyerni.”

Naponta olvashatunk különböző módosítási kísérleteket, törekvéseket, ideértve a kormányzati szinten végezhető “szépészeti” műveletek szándékát a hivatkozott törvényen. Székely azt írja, hogy a törvényt nem szabad farigcsálni, mert velejéig elhibázott.

Ezt a törvényt meg kell semmisíteni, éspedig mihamarább!

“Felkérem Önt, hogy a járvány elleni kormányzati munka egyik fő felelőseként indítványozza a Magyar Kormánynál, s azon keresztül a Magyar Országgyűlés felé az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C törvény haladéktalan visszavonását, megsemmisítését!”

Székely levele itt olvasható.

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “Ledarálja Pintér az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt vagy nem”

Comments are closed.