Lego-hiány lehet karácsony előtt

LEGO pirate

Nagy a valószínűsége, hogy a dán játékgyártó nem tudja kielégíteni időre a megrendeléseket. Ezt maga a cég szóvivője jelentette be. A Lego alábecsülte a keresletet, így hiába pörögnek teljes kapacitáson a gyártósorok, hiány lesz. Már tavaly év vége felé is előfordult, hogy néhány országban – Kanadában és Dániában – akadozott az értékesítés. A cég egyik legnagyobb gyára Nyíregyházán üzemel.

Nem leszünk képesek az összes megrendelésre időben szállítani az év hátralévő részében – mondta Roar Trangbaek, a Lego szóvivője a Reutersnek. Azt nem mondta el, hogy mely sorozatokból és mely európai országokban lehet majd hiány. Trangbaek szerint az eddig beérkezett megrendelésekkel nem lesz baj, azonban az ezután befutók esetében nem tudják minden esetben garantálni az időben történő kiszállítást.

A szóvivő szerint őket is meglepte, hogy nem sikerült pontosan előrejelezniük a termékeik iránt megnyilvánuló kereslet nagyságát, az meghaladta nem csak a saját, de viszonteladóik becsléseit is.

A szóvivő szerint jelenleg teljes kapacitáson működnek a társaság gyárai, s mindent megtesznek annak érdekében, hogy megfelelő mennyiséget tudjanak gyártani játékaikból.

A cég az elmúlt évben több, mint 3 milliárd dán korona értékben költött beruházásokra, hogy megfelelő szintre bővítse kapacitásait. Már a tavaly karácsony előtti időszakban is előfordult, hogy bizonyos országokban hiány volt néhány országban Legóból, például Kanadában és Dániában.

A dán cég árbevétele 18 százalékkal, 14 milliárd dán koronára (közel 1,9 milliárd euróra, azaz 560 milliárd forintra) nőtt az előző év azonos időszakához képest az év első felében, amivel lekörözte a Hasbro és a Mattel árbevételét is.

A Legónak gyárai vannak Dániában, Csehországban, Mexikóban és Magyarországon, s jelenleg Kínában építenek újat 100 kilométerre Sanghajtól, ahonnan reményeik szerint a jövőben majd el tudják látni az ázsiai piacokat.

Forrás: Haszon / Napi.hu-információ

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük