Új honlap indult a biztonságos gyalogátkelőhelyekért

A Szolidaritás Mozgalom elindította a zebraminimum.hu honlapot

A gyalogátkelőhelyek azonnali szabályozására van szükség, ezért Székely Sándor független országgyűlési képviselő decemberben benyújtott határozati javaslatában a törvényi szabályozás átalakítását szorgalmazta. A Gazdasági bizottság Közlekedési albizottsága ma tárgyalta volna a tervezetet, de szervezési hiba miatt az albizottság nem tudott összeülni, így azt a jövő hétre tette át – írják közleményükben.

A független országgyűlési képviselő a Szolidaritás javaslatára az ún. Zebraminimum törvényi kidolgozását szorgalmazza, hiszen közérdekű adatigénylése szerint 2019-ben naponta 3 gyalogost ütöttek el gyalogátkelőn.

Ezért ahhoz, hogy átfogó rendezés valósuljon meg, a Szolidaritás Mozgalom elindította a zebraminimum.hu honlapot, melyen az ország összes gyalogátkelőhelye megtalálható lesz. A szervezet azt szeretné, hogy biztonságosak legyenek a gyalogátkelőhelyek, s ezzel a térképpel a döntéshozók felé szeretne még több információval szolgálni.

Székely Sándor a szervezet vezetője az autósok és gyalogosok segítségét kéri, hogy a honlapra felkerülhessen az összes magyarországi zebra. A használta egyszerű weboldalon be lehet jelölni a zebrák pontos helyét, le lehet írni, hogy mi a probléma azzal és fotóval is lehet illusztrálni annak állapotát. Az egyik fontos mérföldkő az lenne, ha a GPS alapú útvonaltervező appokban is megjelenne az összes hazai zebra ilyen felirattal: vigyázz erősen kopott zebra 400 méter múlva!

A Székely Sándor által kezdeményezett Zebraminimum projektet az Igen Szolidaritás is támogatja, amiről a Közlekedési albizottsági jövő héten fog tárgyalni, és amelyre a képviselő várja a Fővárosi Önkormányzat valamint a Fürjes Balázs államtitkárt is.

  •  
  •  
  •  
  •