Legyünk reálisak!

Ott, ahol egy csendes hideg eső is akadályát képezi a tömeges cselekvésnek, ottan nincsen forradalmi helyzet. Ott, ahol önmagam széles karimájú esernyőkkel való védelme az ártatlan esővíztől előbbre való mások testi épségénél, ottan még igazi szolidaritás sincsen.

A négynapos hétvége / hételeje előtt a szokásos „menetrendet” megerősítő történések (telt plázák és autópályák, majd teltházas szállodák és éttermek), de a keddi borongós ünnepnap eseményei is azt mutatták, hogy nincs (még) meg a társadalmi forradalom létrejöttének nélkülözhetetlen, objektív feltétele.

Az ország vezetői még tudnak a régi, általuk megszokott módon kormányozni, a népnek többsége pedig hajlandó (még) a régi, félelmektől övezett módján élni. Aktivitásuk nem fokozódik, az összehangolt radikális fellépésre nem készek.

A mégis elégedetlen tömeg tudati állapotát befolyásolni képes szervezett élcsapat hiányzik.

Valós és összehangolt cselekvés helyett békés happeningek vannak, amiknek igazán nem tesz jót a rossz időjárás. (Ami a tanárokat – úgy tűnik – valóban nem kíméli.)

Félegyházi Tamás

Forrás: Facebook

Szájhősök tere. Olyan gondolatmorzsák a netről, amik nem feltétlen tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de mindenképpen érdemes tudni róluk

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük