Lehet iskolában kampányolni a fideszes jelöltnek

Mai ülésén így döntött a helyi választási bizottság.

A Fideszes jelölt bizonytalan finanszírozású tankönyveket osztogatott az egyik helyi iskolában, a helyi választási bizottság döntése értelmében, ezzel nincs semmi gond.

“álláspontjuk szerint a törvény csak akkor tiltja ezt, ha tanítási időben történik”

Tóth Ádám független jelölt beadványában azt is kifogásolta, hogy maszk nélkül fotózkodott a jelölt a komplett tanár karral, de ezzel egyáltalán nem foglalkozott a választási bizottság.

Tehát kijelenthetjük, ha nem tanítanak egy állami oktatási intézményben, akkor bátran lehet füzetcsomagokat osztogatni gyeremekeknek maszk nélkül.

A teljes jegyzőnyv itt tekinthető meg.

A Blikk szemléje alapján a tankönyvek szállításáról szóló szeptember 1-jei Facebook-bejegyzés nem volt alkalmas a választói akarat tisztességtelen befolyásolására sem – amire szintén hivatkozott Tóth –, ugyanis Koncz Zsófia egyértelműen jelezte a posztjában, hogy államilag támogatott kiadványokról van szó, nem pedig ő biztosította azokat.

Abban, hogy az iskolában kampányolt a fideszes jelölt, szintén nem talált kivetnivalót a bizottság, mondván, hogy a tanárokkal való fotózkodás idején, augusztus 28-án még nem folyt oktatás az iskolában.

Mint megírtuk, a választási bizottság elmarasztalt múlt héten a Fideszes jelöltet a nagy felháborodást keltő, közösségi oldalakon terjesztett fideszes kampányfotók miatt. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. sz. választókerület fideszes jelöltje gyerekekkel fotóztatta magát.

Fotó: Facebook

https://muon.hu/valasztasi-jogszabalyt-sertett-a-fideszes-jelolt/
  •  
  •  
  •  
  •  

2 Comments on “Lehet iskolában kampányolni a fideszes jelöltnek”

Comments are closed.