Leminősítés – Valami bűzlik Orbániában

klotyo

 

Egy Marx Károly nevű ember, akit Orbán Viktor természetesen nem tart semmire, már másfél száz évvel ezelőtt megmondta, hogy a nemzetközi pénzgurukkal nemzeti szinten küzdeni ostobaság. Lényegében azért, mert lenyomnak minket, mint a bélyeget. A miniszterelnök az elbukott szabadságharcok hazájában beszél a maga szent háborújáról. A végeredmény borítékolható, bár kétségtelenül hősies tettnek tűnik. Orbán azonban csak annyira bátor, mint a cigány lova, amelyik vakon nekiugrik a falnak.

Ha tudjuk, hogy valahol csak pofonokra számíthatunk, akkor nem megyünk oda. A miniszterelnökünk épp ellenkezőleg cselekszik. Nem csak megy, még lakcímkártyát is vált a pofonok utcájába. A hobbi azonban költséges és mi fizetjük a számlát. A leminősítések hatása az, hogy lassan csak a borsodi uzsorások adnak pénzt Viktornak. A különböző minősítési szinteknek az a lényege, hogy minél jobb a besorolásunk, annál alacsonyabb kamattal kapunk pénzt. Mennyit bukunk csak a rossz kamatok miatt? Éves szinten 500 és 1000 milliárd forint körüli összeget. Már a Bajnai-kormánynak azt vetették a szemére szakértők, hogy nem tudták felminősítettni az országot és emiatt fizettünk évente 500 milliárddal többet ugyanannyi pénzért, mint például Németország. Az akkori szint mára már vágyálom, az akkori kamatszintekkel együtt.

Sajnos a globalizált pénzpiac mai szabályrendszere nem támogat olyan alakokat, akik egyik pillanatban ostorozzák a pénzvilágot, a másikban pedig kopogtatnak baksisért a hátsó ajtón. Az egész szabadságharc tehát szükségszerűen viszi az országot a szakadékba. Aki ezt nem látja, az komplett idióta, vagy…

… Vagy nagyon is tudja, hogy miről van szó. Tisztában van a ténnyel, hogy az egésznek bukta lesz a vége. Akkor miért is tesz ilyet? Mert a nagy veszteség nagy haszonnal is járhat annak, aki mindezt az őrült politikát csinálja. Aki tudja magáról, hogy egy őrült bejelentése után zuhan a forint, az miért is ne spekulálhatna erre?

Orbán Viktor hetekkel ezelőtt azt mondta, hogy a hónap közepén meg fogják támadni a forintot. Mi történt? Bevált a jóslat. A hónap közepén az országba érkeztek azok, akiktől segítséget kértek. Ők nálunk egy pökhendi és elutasító tárgyalópartnert találtak és természetes módon csomagoltak és elmentek az első géppel. Akiknek nem volt egyértelmű, hogy mi zavartuk el őket, azoknak Lázár jézuskázós sajtótájékoztatója után válhatott egyértelművé a dolog. Egy ekkora böszmeség logikus következménye a leminősítés abban az esetben, amikor ezt csak azért halasztották el, mert tárgyalást kezdeményeztünk.
A miniszterelnöknek igaza lett, azonban az már nem olyan biztos, hogy a globális pénztőke csapott le ránk. Valószínűbbnek tűnik, hogy a vétkesek nagyon is köztünk vannak. Elég csak annyi, hogy valaki egy nagy halom eurót ma reggel bevált az elcseszett árfolyamon.

A kérdés csak az, hogy miért nem akar valaki besétálni az ügyészségre egy feljelentéssel ismeretlen tettesek ellen? Ja, hogy félnivalója csak annak lenne, aki megtenne egy ilyen lépést. Ez ma Magyarország!

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük