Lemondott Kónya Péter – FRISSÍTVE

konya

Aggodalomra semmi ok! Kónya Péter ugyan december 1-i hatállyal valóban lemondott, de nem a Szolidaritás Mozgalomban betöltött szerepéről, hanem a korábbi, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöki tisztségéről.
Péter, az FRDÉSZ hétfői elnökségi ülésén jelentette be szándékát, s a Vezérkari Főnökségnél egyben kedeményezte a hivatásos katonai szolgálat alól való felmentését is. Indolása szerint a költségvetésben keletkezett gondok és a jogszabályok kedvezőtlen változása miatt nem tudja tovább ellátni a tisztséget.

Továbbá azt is tudatta – ami eddig is sejthető volt – hogy politikai pályára kíván lépni, és így próbál küzdeni az érdekek érvényesítéséért. Feltehetően mostantól teljes kapacitását a formálódó és egyre erősödő Szolidaritás mozgalomnak szenteli.

Kiadott közleményében, mintegy önkritikusan megjegyezte, hogy “katonaként arra tettem esküt, hogy megvédem az állampolgárok jogait, ugyanakkor sem katonaként, sem érdekvédőként nem tudtam megakadályozni, hogy a saját jogainkat elveszítsük”, mert “az állandó átszervezéseknek, költségvetési kényszer miatti drasztikus létszámleépítéseknek, a jogszabályi környezet változásának köszönhetően a katonai életpálya kiürült, devalválódott”. 

Annyi bizonyos, hogy nem most hallottunk utoljára Kónya Péterről, és reményeinket fejezzük ki azzal kapcsolatban is, hogy FRDÉSZ új megválasztott elnöke legalább olyan karakteres, vagy akár még karakteresebb egyéniség lesz, mint Kónya Péter, s a FRDÉSZ és a Szolidaritás jó viszonya a jövőben is megmarad.


FRISSÍTVE: Kónya Péter az ATV “Egyenes Beszéd” című műsorban bejelentette, hogy a “politikusi pályára lépése” csak újságírói túlzás, ilyent nem nyilatkozott, hiszen a leszerelése után három évig nem is tehetne ilyent. A tevékenységét viszont a Szolidaritás Mozgalom építésében kívánja kamatoztatni.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük