Lemosták a gyalázatot! “Bálint Gazda” díszpolgár lett egy kisfaluban!

A Somogy megyei Várda ötszáz fős község Kaposvártól 10 kilóméterre. A település idáig arról volt híres, hogy itt élte életének utolsó évtizedeit Szász Endre festőművész, most a kisfalu újra a figyelem középpontjába került.

Országos felháborodási hullámot váltott ki az elmúlt hetekben, hogy a főváros XVI. kerületének fideszes prominensei nemet mondtak arra a javaslatra, hogy Bálint György, a “Bálint Gazda” néven ismert kertészmérnök, aki 100. évét tölti, díszpolgári címet kapjon. Várdán ennek hatására összefogás indult, másfél óra alatt 140 aláírást gyűjtöttek, hogy Bálint György a településen kaphasson díszpolgári címet. Varga András, a falu polgármestere elmondta, hogy ez nagy dolognak számít, idáig csak két ember kaphatta meg ezt a címet, egy öreg tanító, aki évtizedeken át dolgozott a település kicsi összevont osztályokkal működő iskolájában és Szász Endre festőművész.

Fontos hangsúlyozni, hogy a kezdeményezést a helyi fideszesek is támogatták. Mint ismert, a XVI. kerületi kormánypárti politikusok éles hangú, gyűlölködő facebook posztokkal indokolták elutasító döntésüket.

Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük