Létrehoztunk egy népességet, amelynek tagjai gyűlölik egymást

Laár András 2015

Meditál a békességért, Besenyő Pista bácsival démonokat pukkaszt ki, Edebede bácsitól pedig kirázza a hideg. A férfiak szerinte éppúgy rabszolgák, mint a nők, a politika pedig kárt okoz az embereknek. Idén töltötte a hatvanat, készül az életmű-előadására, de alapjában véve azt mondja: „szarok arra, hogy én ki vagyok”. Interjú Laár Andrással.

Abban nem foglalok állást, hogy kinek van igaza. Itt van például ez a menekültkérdés, ami senkinek sem jó. Az, hogy ezek az emberek menekülnek, az is rossz. Hogy megállítják őket, az is rossz, de ha továbbengedik őket, az is rossz. Akikhez menekülnek, azoknak sem jó.

Tehát most a lehető legrosszabb a helyzet. Viszont ha nem a gyűlölet hangján beszélgetnénk egymással és egymásról, akkor biztos, hogy még ebből a helyzetből is a lehető legjobb alakulna ki. Nem látom a politikai megoldást. Nem is hiszek a politikában. A politika egy nulla. Ezt az egészet a politika hozta létre. Én egy egyszerű művész vagyok. Azt tudom, hogy ha összejövünk százan és ugyanarra gondolunk, az erősebb, mint ha mindenki csak otthon puffog. Ez nem politikai erő, hanem tudati erő. És a tudatban történik úgyis minden.

Az biztos, hogy bennünk van a megoldás. Személyesen igenis mindenki felelős, hiszen amikor az ember gyűlölködik, akkor ő maga gyűlölködik. Nem kötelező. Hogy itt fejetlenség uralkodik, hogy itt mindenki irigy a másikra, ezek belső ügyek. Igenis ismerek olyan embereket, akik a szennyáradat ellenére normálisak.

Szerintem a káosz nem azért van, hogy valaki megvilágosodjon benne, hanem hogy minél nagyobb üzleti hasznot lehessen besöpörni az egészből. Na, most ehhez képest, úgy gerillamódon meg lehet világosodni. Ebből a szempontból tényleg jó ez az ország. Hiszen itt az élet a marhaságba és az egymással való folyamatos kicseszésbe van ágyazva.

Az interjú teljes szövege: HVG

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük