Levélkampány az újratöltött rabszolgatörvény ellen

Kérjük tisztelt Olvasóinkat, hogy az alábbi követelés szellemében tiltakozni szíveskedjenek a rabszolgatörvény bevezetése ellen, melyet egy olyan párt, olyan képviselői akarnak a dolgozó társadalomra ráerőltetni, akik még életükben nem csináltak semmit. Hisszük, hogy mivel a társadalmat dolgozó emberek építik fel, ezért minden kulcsfontosságú kérdésről elsősorban nekik van joga dönteni, nem a hatalmasoknak és kiváltságosoknak:

Jelenleg siralmas a helyzet Magyarországon a munka világában: jellemző, hogy a vállalkozó az erőfölényével visszaélve fizetetlen túlórák tömkelegére kényszeríti a munkavállalót, miközben a vonatkozó törvényi előírásokat figyelmen kívül hagyja, mivel a hatósági bírságolástól nincs félnivalója. A biztonságos, nem jogsértő módon működő munkahely, – mely szem előtt tartja a dolgozók egészségét és létszükségleteit – ritkaságszámba megy. Elfogadhatatlan a jelenlegi helyzet, mert aki 2000 évvel ezelőtt ingyen dolgozott azt a korabeliek rabszolgának hívták. Elvileg ez a sötét kor – melyet jobboldali kormányunk kíván visszahozni -, már réges régen elmúlt!

Kormánypárti képviselők módosítást nyújtottak be a Munka Törvénykönyvére, mely szerint az egy évben elrendelhető rendkívüli munkaidő kerete 250 óráról 400 órára nőne. A jelenlegi maximális 1 évről 3 évre emelkedik az egyenlőtlen munkaidőben dolgozók munkaidőkerete is, ha a módosítást az országgyűlés elfogadja. Ennek az embertelen jogszabály-módosításnak az eredménye az lesz, hogy a munkavállalóknak látástól vakulásig, ingyen kell dolgozniuk a kapitalista vállalati diktatúrának.

Követeteljük a módosítást benyújtó képviselőktől Szatmáry Kristóftól és Kósa Lajostól, hogy:

– vonják vissza a fenti módosítást,

– indítványozzanak egy olyan jogszabály-módosítást, mely a munkavállalókat jobban védi és radikálisan megemeli a munkavédelmi és munkaügyi bírságokat!

A tervezetet benyújtó képviselők elérhetőségei:

Szatmáry Kristóf Budapest 13. vk. Képviselője

Email: [email protected]

Telefon: 06 1 407-3829

Kósa Lajos Hajdú-Bihar megye 1.vk. Képviselője:
Email: [email protected]

Telefon: 06 (52) 482563, 06 (52) 489122

(Közvetlen telefonos elérhetőségét Kósának nem találtuk, viszont a debreceni Fidesz irodának, tehát választókerületi irodájának címzett telefonhívások elvileg eljutnak hozzá is)

Munkások Újsága, B-gy

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük