Maga szereti a GDP-t? Én szerelmeskedni szeretek!

peace and love

Megy a kormányzati propaganda, hogy jól megy az országnak, nőnek a fizetések, gyarapodnak a vagyonok, minden oké. A Fideszes megmondók egy része, kő komolyan azt tolja a nyilvánosságban, hogy a kormány azért béna, mert nem tudja jól kommunikálni, hogy milyen jól élünk. És hogy a magyar nép ostoba, mert nem érti, hogy most itt egy aranykorszak van. Az ember néha valóban eltűnődik, lehet igazuk van? Lehet, hogy jól élünk, csak már észre sem vesszük?

Most engedjük el, hogy e sorok írója mélységesen és magasról tesz arra, hogy mi számít jólétnek. Szerintem, ha van boldog család, személyes szabadság, elegendő szex, nincs éhezés és van hosszú nyári szünet, nagyjából rendben is van az élet. A kormány problémája abból adódik, hogy viszonylag kevés az ilyen anarcho-hippi beállítottságú ember az országban (és úgy általában a Föld bolygón). Arról már nem is beszélve, hogy még a saját igen alacsonyan tartott igénylistám is jó néhány ponton hibádzik.

És akkor gondoljanak bele, hogy mi van azokkal, akik azt szeretnék, ha a családjuknak lenne normális autója, lakhatása, gyerekeknek iskola, sport, művelődés. Néha pihenés. Nem vasárnap este a tévé előtt ülés, hanem akár egy hosszú hétvégi kikapcsolódás. Esetleg egy három hetes nyári pihenés. Év közben 8 óra munkából való megélés. Ha doktorhoz kell menni, nem kéne fizetni zsebbe, azért hogy ellássanak, azért hogy a listán előre helyezzenek, ahhoz, hogy megműtsenek, ahhoz hogy utána ápoljanak. Aztán ha felnőnek a gyerekek, jó lenne őket támogatni, unokáknak lakást venni, gyereknek besegíteni a kisgyerekek nevelésébe.

Na azoknak, akik ilyen igényeik lennének, átlagos munka mellett Magyarországon azoknak rossz hír, hogy a Fidesz van kormányon. Mert őket ez nem érdekli. Leszarják. Megnézik az adatokat – amit ők hamisítanak – látják, hogy jól megy a cégeknek, dől a pénz az államkaszába és sehol egy sztrájk, egy tüntetés.

És rossz hír a kormánypárti elemzőknek is. Az ország azon felének, aki nem a migránsoktól fél, hanem a hó végi vacsora megoldásának problematikájától, annak nagyon nehéz megmagyarázni, hogy tulajdonképpen ő jól él. Mert bemegy a boltba, és kiderül, hogy nem. Nagyon nem.

Amikor megbukik a Fidesz, nagyon fontos hogy olyan kormány jöjjön, ami a sok – valóban fontos – elvi ügy mellet azt tartja fontosnak majd, hogy az emberek jól éljenek.

Olyan kormány jöjjön, amit nem az érdekel, hogy nagy legyen a GDP, hanem az, hogy az országunk polgárai jól éljenek. Mind. Ne pedig csak tízezer.

Eszes Péter

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük