Május 1-én ne a munkát, hanem a munkásokat ünnepeljük!

A Magyar Szolidaritás Mozgalom ez év május 1-re meghirdeti a Munkás Büszkeség Napját – jelentette be Székely Sándor a szervezet elnöke, független országgyűlési képviselő, mai sajtótájékoztatóján a Parlamentben.

Mint mondta: az, hogy május 1–én nem a munkásokat, hanem a munkát ünnepeljük Magyarországon szembeköpése azoknak az embereknek, akik több mint száz évvel ezelőtt világszerte és Magyarországon is az életüket adták azokért, akik nem születtek gazdagnak, hanem bérből és fizetésből éltek. Harcoltak azért, hogy ugyanolyan jogokkal rendelkezzenek, mint szerencsésebb embertársaik. Dolgozók százezrei küzdöttek azért, hogy a napi 12-15 óra helyett 8 órát dolgozzanak, lehetőleg minél normálisabb bérért. De nem csak a bérekért küzdöttek, hanem azért is, hogy jogaik legyenek a bíróságon, legyen egészségügyi ellátásuk, nyugdíjuk.

Ebben a helyzetben a Magyar Szolidaritás Mozgalom, 2019. május elsejére útjára bocsátja a Munkás Büszkeség Napja nevű rendezvényt, azzal a hagyományteremtő céllal, hogy május elsején ne a munkát, hanem a munkásokat ünnepeljük valamint, hogy a későbbiekben ez legyen a központi rendezvénye az országos ünnepségeknek. A politikus hangsúlyozta: a Szolidaritás Mozgalom pár éven belül, egy olyan több napig tartó politikai – közéleti – kulturális esemény sorozatot kíván létre hozni a szakszervezetek, civil szervezetek és politikai pártok bevonásával, amely újra fogalmazza a baloldaliságot Magyarországon, megteremti annak kulturális közegét, a különböző baloldali szervezetek közötti párbeszéd felmutatásával pedig előmozdítja a mostani helyzet megváltoztatását.

Az eseményt politikai fórumok, performanszok, délutántól pedig koncertek színesítik, amelynek helyszíne a Zöld Pardon lesz- jelentette be Székely Sándor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük