Május elsején tüntetés lesz Budapesten

A Magyar Szolidaritás Mozgalom május 1-én autós tüntetést szervez Budapesten. A tüntetés célja, hogy kiálljon a kormány által megtámadott dolgozók mellett.

Székely Sándor, a Szolidaritás elnöke szerint a kormány kihasználja a tanárokat, az egészségügyi szakdolgozókat, a rendvédelmiseket, nem nyújtanak segítséget a vendéglátásból kiesett több százezer dolgozónak, és magát a járványt is totálisan félrekezelte. Ezért sok ezer honfitársunk fizetett az életével – fogalmazott közleményében a független országgyűlési képviselő.

Facebook-esemény itt taláható.

Követelik az egészségügyi jogállásról szóló törvény visszavonását, az ápolók, a rendvédelmi dolgozók és járvány miatt állás nélkül maradtak azonnali megsegítését, illetve hosszútávú bérrendezését, emelett a nettó 250.000 forintos havi minimálbér bevezetéséért is megmozdulnak!

Május 1-én, a Munkás Büszkeség Napján, hangot adnak elégedetlenségüknek, és pár órára megállítják Budapestet, figyelmeztetésképpen. Ha a kormány nem teljesíti a követeléseiket, ősszel a járvány elmúltával már az országot fogják leállítani.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom várja a szakszervezetek, a civil szervezetek, a politikai szervezetek és a magánemberek támogatását, részvételét!

Fotó: A Szoli 2012. október 23-i tüntetése

  •  
  •  
  •  
  •