Már 45.7 milliárd forint a kórházak adóssága

covid
Novemberben ismét az idén megszokott ütemben gyarapodott a kórházak beszállítók felé fennálló tartozása, az adósságállomány a hónap végére a csaknem 5 milliárdos növekedéssel 45,7 milliárd forintra duzzadt a Magyar Államkincstár (MÁK) friss adatai szerint – írja a Napi.hu

A novemberi 5 milliárdos növekedés csak az év közben megszokott trendhez igazodott, idén ugyanis átlagosan 4,1 milliárddal (az októberi csökkenés előtt 4,6 milliárddal) nőtt havonta a kórházi adósság.

Annyira kevés az orvos, hogy több szakellátást fel kellett függeszteni Mosonmagyaróváron

A tartalékok kifutásával pedig a jelek szerint újra beindult az adóssággyár, az eddigi ütemet tartva, év végére könnyen 50 milliárdon állhat a mutató, ami nehéz évkezdést ígér a kórházi beszállítóknak.

Az adóslista éllovasa 4,053 milliárddal a Honvédkórház, 3,389 milliárddal pedig a Pécsi Tudományegyetem. A Szegedi Tudományegyetemen 2,654 milliárddal, a Debreceni Tudományegyetem 2,366 milliárd forinttal tartozik.

Kétmilliárdot meghaladó a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, kétmilliárdot közelítő a Békés megyei kórház adóssága. Az országos intézetek közül a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben 1,6 milliárdra rúg az adósság.

Egymilliárd forint fölötti a tartozása a Dél-pesti Centrumkórháznak, a Jahn Ferenc Dél-Pesti kórháznak és a Péterfy Sándor utcai kórháznak, a nagy, megyei intézmények közül pedig a veszprémi Csolnoky Ferenc kórháznak valamint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kórháznak.

Napi.hu

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •