Már itthon is van vakcina – Kóbor János nem akar újabb személyi igazolványt

Tegnap megkezdték a kornavirus elleni oltásokat a magyar kórházakban, egyelőre az egészségügyi dolgozók kaphatják meg, majd jönnek érkezési sorrendben a feliratkozók.

Az oltás nem kötelező, bár nagyon úgy néz ki, hogy az oltási könyv lesz az új személyi igazolvány, aki nem oltat, az nem fog hozáférni egy halom szolgáltatáshoz.

Az oltás az új típusú koronavírus-járvány megállításának legbiztonságosabb és leghatékonyabb módszere – jelentette ki tegnap Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, aki szintén az elsők között kezdte meg az oltások beadását.

Gulyás Gergely a miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Az oltási könyv a tömeges oltást követő hónapokban fontos dokumentum lesz az útlevél és a személyi igazolvány mellett – mondta a kormany képviselője a Kormányinfón

Az Omega énekese határozottan fogalmazott: Sosem oltatom be magam semmivel, az influenza elleni vakcinát sem kértem, és ezt sem fogom. Szerintem az, hogy oltáshoz lesz kötve, ki hová mehet, a személyiségi jogok durva megsértése – mondta Kóbor János a Blikknek.

Az év végéig 35 ezer oltóanyag érkezik Magyarországra, a tömeges oltás tavasszal kezdődhet el.

Fotó: Facebook

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •