Már majdnem 100 általános iskolában szűnt meg a tanítás

Fotó MTI Vajda János
A kedd reggeli adatok szerint az operatív törzs 205 óvodai csoportban és 154 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 82 általános iskolában, 420 iskolai osztályban és 52 általános iskolában digitális tanrendet.

Vegyes képet mutat az országos pedagógus-szűrés első két napja.

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Gosztonyi Gábor azt mondta a Népszavának, hogy egyes iskolákban csak negatív eredmények születtek, máshol előfordult néhány pozitív minta, és akadt olyan intézmény is, ahol a vártnál sokkal több volt a fertőzött.

A lap úgy tudja, hogy egy intézményt, a debreceni Árpád Vezér Általános Iskolát be kellett zárni, mert az ott dolgozó ötven pedagógus közül tíznél pozitív eredményt mutatott a koronavírusteszt. A tanároknak karanténba kell vonulniuk, ezért az iskolában keddtől rendkívüli szünetet rendeltek el, péntektől pedig digitális munkarend kezdődik. A Debreceni Tankerületi Központ nem cáfolta a hírt.

A PSZ alelnöke azt is mondta a Népszavának: gondot okozhat, hogy nincs iránymutatás a pozitívnak bizonyuló pedagógusok közvetlen kontaktjaira nézve. A korábbi gyakorlat szerint őket is karanténba kellene helyezni, ám ha ezt most meglépnék, sokkal több iskolát kellene bezárni – magyarázta, hozzátéve: azt szeretnék, ha az iskolák minden dolgozóját letesztelnék, nem csak a pedagógusokat.

Már a magyarországi települések 91 százalékában van igazolt fertőzött – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi, online sajtótájékoztatóján.

Népszava

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •