Marad a több munkahely, marad a hálapénz – meghátrált a kormány, még nem változtatnak az egészségügyi szakemberek szerződésein

covid
Az orvosok szolgálati jogviszonyáról szóló törvény végrehajtási rendelete még mindig nem készült el, így halasztódik a törvény rendelkezéseinek alkalmazása. Gulyás Gergely türelmet kért a tegnapi kormányinfón. Az egészségügyi szakembereknek az új terv szerint 2021. április elsejéig eldönteniük, hogy vállalják-e a sok vitát kiváltó új jogviszonyt.

Az eredeti elképzelés – és a még érvényes törvény – szerint ezt december 31-éig kellett volna megtenniük, ám az új foglalkoztatási forma részleteit szabályozó rendeletek sem jelentek meg időben. Az is valószínűtlen, hogy a vállalt november 30-i határidőre a munkavállalók elé teszik az aláírandó szerződésüket.

A Munkások Újsága úgy tudja, hogy a szakápolókat már több kórházban tájékoztatták a halasztásról..

A magyar kormány egy teljes munkavállalói csoportot vesz ki a közalkalmazotti szférából és alkot egy új jogállási törvényt számukra úgy, hogy egy ilyen hatalmas jelentőségű kérdésben nem történt előzetes társadalmi párbeszéd, és a szakszervezeteknek mindössze 4 órát biztosított az tervezet megismerésére véleményezésére. A szakszervezetek észrevételeit nem is tárgyalta a törvényelőkészítő bizottság.

Naponta olvashatunk különböző módosítási kísérleteket, törekvéseket, ideértve a kormányzati szinten végezhető “szépészeti” műveletek szándékát a hivatkozott törvényen. Székely Sándor független országgyűlési képviselő felszólította Pintér Sándort, hogy a törvényt vonja vissza, azt írta, hogy a törvényt nem szabad farigcsálni, mert velejéig elhibázott.

Ezt a törvényt meg kell semmisíteni, éspedig mihamarább!

“Felkérem Önt, hogy a járvány elleni kormányzati munka egyik fő felelőseként indítványozza a Magyar Kormánynál, s azon keresztül a Magyar Országgyűlés felé az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C törvény haladéktalan visszavonását, megsemmisítését!”

Székely levele itt olvasható.

Gulyás Gergely a tegnapi kormányinfón arról is beszélt, hogy a választási törvény módosítása (71 körzetben kelljen jelöltet állítani a listához) szerinte továbbra is csak a kamupártok ellen irányul. Az egynemű párok örökbefogadásáról pedig ezt mondta:

Isten úgy teremtette a világot, hogy egy férfinak és egy nőnek lehet gyermeke.

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “Marad a több munkahely, marad a hálapénz – meghátrált a kormány, még nem változtatnak az egészségügyi szakemberek szerződésein”

Comments are closed.