“Mások elmenekültek innen, én harcolni jöttem Zuglóért!” – Itt az újabb ISZOMM jelölt

Szerda délelőtt a fővárosi Hősök terén mutatta be sorban 11. országgyűlési képviselőjelöltjét az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, ismertebb nevén az ISZOMM.

A jelölt Galba-Deák Ádám fiatal kora ellenére régi motorosnak számít a baloldalon, már 2010-ben indult a főpolgármester-jelöltként, radikálisan vörös és egyben zöld programmal. Akkor egyik követelése volt például a nagykörúti kerékpársáv létesítése és a panelekben élők rezsijének csökkentése.

Galba-Deák a mai sajtótájékoztatón is elmondta, de a Munkások Újságának kérdésére részletesen beszélt arról, hogy “Zugló kertvárosi és panelekben élő lakóinak közös gondja az, hogy egyre nehezebb a megélhetésünk, kevesebb jut a gyermekek nevelésére, az otthon fenntartására és egyre többen már az alapvető élelmiszereken is spórolnak. Csak látszólag élnek jól sokan, a szociális válság még egy ilyen kerületben is brutális méreteket tud ölteni.” A képviselőjelölt véleménye szerint ez egy tarthatatlan és elfogadhatatlan állapot, a politikusoknak nem veszekedniük kell egymással, hanem tenni azért, hogy az emberek “jólléte” növekedjen.

Az ISZOMM jelöltje az első valós indulási szándékkal megnevezett zuglói pártjelölt, aki bejelentkezett a 2022-es országgyűlési megmérettetésre. “Míg az országgyűlési ellenzéki pártok még bajlódnak a háziversenyükkel, s a Fidesz is vajúdik a maga jelöltjével, az ISZOMM egy versenyképes baloldali programmal áll elő, amelynek középpontjában az emberek jövedelme, elsősorban a havi nettó 250.000 forintos minimálbér, illetve a 150.000 forintos legkisebb nyugdíj áll.” – fogalmazta meg a maga és egyben pártja álláspontját Galba-Deák Ádám.

A sajtótájékoztatója végén szólt arról is, hogy “a hagyományos május elsejei ünnepségeknek Budapesten eddig általában Zugló adott otthont“, éppen ezért az idén innen indul majd az az autós tüntetés, amelyet a tisztességes bérekért szervez a Magyar Szolidaritás Mozgalom és amelyhez más szerveződések mellett már az ISZOMM is csatlakozott. Galba-Deák Ádám a helyi kötődés és radikális baloldali világképe miatt is szeretne ennek a rendkívüli és az elégedetlen dolgozói többség érdekeiért kiálló tömegtüntetés házigazdája lenni.

Az ISZOMM jelöltje a Munkások Újsága kérdésre, hogy miért pont itt indul és nem zavarja-e a temérdek kétes ügy, amely közbeszéd tárgya, azt válaszolta: “Mások elmenekültek innen, én harcolni jöttem Zuglóért!”.

Kalmár Szilárd
Munkások Újsága

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •