Még ad a nép?

A IMF (Nemzetközi Valutaalap) állítása szerint a európai bankok instabil helyzet jelenti a legnagyobb veszélyt a világ pénzügyi rendszerére. A szervezet szerint Európa nem kerülheti el az „életképtelen” bakok átalakítását és feltőkésítését, utóbbit elsősorban közpénzekből.A 2011.április 13-án kiadott jelentés szerint még többet kell tenni az átfogó, pénzügyi rendszer megerősítése érdekében

Európában, ahol feszültség alakult ki a költségvetési zavarba került kormányok és a válság által sújtott bankszektor között. (Mintha nem ők lennének felelősek a válságért – szerk.megj) Az IMF szakértői szerint az európai bankok gyengesége fokozza a nyomást és a veszélyt az egész rendszerre nézve. Az európai bankok késésben vannak az amerikaiakhoz képest, és a következő időszak legjelentősebb kihívása az országok, és bankok finanszírozása lehet, különösen az eurózóna néhány ingatag országában. A jelentés szerint bizonyos német, spanyol, olasz és portugál bankok illetve takarékszövetkezetek kerülhetnek emiatt veszélybe.

Szerk: Meg kell hagyni, ismételten csak vastag bőr van az IMF bankárai képén. Most már nem csak a kis és relatíve védtelen országokban akarják megtenni, hogy az általuk „elkaszinózott” pénzeket a lakossággal, közpénzekből fizettetik meg és konszolidálják a bankokat, hanem ugyanezt készülnek tenni a gazdaságilag jelentősebb befolyással bíró és erősebb országokban is, mint Németország, Spanyolország, Olaszország. Remélhetőleg, az emberek lágyan beintenek az IMF-nek és a magukat az emberek és országok felett állónak tekintő pénzügyi oligarcháknak. Egyék csak meg, amit főztek! A leginkább kívánatos az lenne, ha ezek a mindet behálózó, az egész világot a magántulajdonuknak és játszóterüknek tekintő „pénzvámpírok” Valutalapostól, Federal Reserve-estől eltűnnének a világból, és helyette kialakulhatna egy egészséges, kamat- és inflációmentes csereeszköz-rendszer, amely kapcsán nem azon kell aggódni, hogy mennyire fűti, vagy hűti a gazdaságot. Remélem az olasz, német, spanyol és portugál munkások rájönnek erre, és megmutatják a bankárvilágnak, hogy merre hány méter!

  •  
  •  
  •  
  •