Még egy pofon a Klubrádiónak – Bekiáltás

Még egy pofont kapott a Klubrádió azzal, hogy február 9-én a bíróság másodfokon is elutasította az adó a ma már csak Budapestre és környékére érvényes frekvenciaengedélyének meghosszabbítását – írja Kabai Domokos Lajos blogjában.

A döntés szerint a Klubrádió vasárnapig használhatja az FM 92,9-et. A következő naptól, azaz február 15-én, hétfőtől csak internetes rádióként üzemelhet tovább. A bíróság azzal indokolta ítéletét, hogy a Klubrádió a médiahatóság által felrótt jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, ezért azok jogerőssé váltak, így a testület által az elmúlt hét év során kiszabott két bírság kizáró okot jelentett a 92,9 MHz frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelem elbírálásakor. Mindemellett az is nyilvánvaló, hogy Fidesz-rezsim évtizede nyomorgatja és szorítja vissza a nagyrészt a hallgatók adományaiból működő csatornát, nekik is jelezve, hogy a nemzeti NEM együttműködés rendszerén kívül nincs élet. De hogy ez lesz-e az utolsó pofon, azt nem tudni, hiszen

a kúria még dönthet úgy, hogy a rádió visszatérhet a megszokott frekvenciára, s nem tűnik el az internet sokkal kiszámíthatatlanabb közegében, amivel egészen bizonyosan hallgatók tízezreit veszítheti el.

Itt azonban nem csupán a Klubrádió esett, vagy eshet el.

a csapás a kispolgárias közönséget is érte.

Azt a tábort, amely afféle polgári módon szeret meditálni – Jürgen Habermas kifejezésével –, okoskodni a közügyekről, és általában is a világ dolgairól. Ehhez igyekszik eligazodni a közélet, a gazdaság, a művészet történései között. Egyfajta intellektuális vágyat érez, amit szinte szórakozásként él meg. Ami persze együtt jár bizonyos felszínességgel.

Merthogy irtózik a radikális változásoktól, nem vállalkozik a jelenségek mélyben ható társadalmi-gazdasági eredőivel való szembenézésre. A Klubrádió ebben szolgálta és szolgálja ki a hallgatóságát, a közönsége korlátaira is figyelemmel.

Az írás további része a Bekiáltás blogon olvasható.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •