Megbénulhat az utolsó napon az 1-es terminál

landing

Kedden reggeltől estig tartó autós demonstrációt szerveznek a terminál előtti útra. Nagy dugók és késések várhatók, de a szervezők szerint fel kell hívniuk a figyelmet a reptér elsorvasztására. A „repülőtéri cégeknél dolgozók kezdeményezésére” a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet autós figyelemfelkeltő demonstrációra hívja tagjait „a ferihegyi gyorsforgalmi út I. repülőtéri terminál elé eső szakaszához”.

„Azért demonstrálunk, mert a Malév csődje óta eltelt negyedévben minden cégnél drámaian romlott a helyzet. A dolgozók létbizonytalansága, a több ezer családot érintő elbocsátások mellett a légiközlekedés színvonalának folyamatos csökkenése is óriási probléma” – hangzik a szakszervezeti körlevél. „Ha szolidaritást vállaltok a repülőtéri dolgozók ügyével, néhány gépkocsival csatlakozzatok hozzánk” – olvasható továbbbá, majd a levél kifejti: „Nem csak a repülőtéren és környékén dolgozó tízezrek megélhetését veszélyezteti a mára kialakult helyzet. Az idegenforgalom és a kereskedelem is szenved a légikikötőben uralkodó botrányos körülmények miatt.”

A közlemény azokat kéri csatlakozásra, akik egyetértenek azzal, hogy „a felelősöket el kell számoltatni, és rendet, átlátható viszonyokat kell végre teremteni a repülőtéren”.

A levél szerint a demonstrációt reggel 10 órakor kezdődne, és este 19 órakor zárulna. Azt egyelőre sem a szakszervezettől, sem pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól nem tudtuk meg, hogy a demonstrációt bejelentették-e, illetve hogy az mennyiben akadályozhatja a reptér, illetve a közút forgalmát.

Mint többször elmondtuk, a ferihegyi 1-es terminált, amelyen most még low-cost légitársaságok járatait kezelik, kedd este az aznapi utolsó gép távozásával lezárják, szerda reggeltől a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren valamennyi légitársaság valamennyi menetrend szerinti járata Ferihegy 2-ről indul és oda érkezik.

FORRÁS: Iho.hu

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük