Megerősített ítélet Strasbourgban: a vörös csillag szabad!

redstar

 

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága 2011. november 3-án kihirdetett ítéletében megállapította, hogy a Magyar Köztársaság megsértette Fratanolo János, a Magyarországi Munkáspárt 2006 tiszteletbeli elnökének szabad véleménynyilvánításhoz való jogát (az egyezmény 10. cikkelye alapján), amikor jogerősen elmarasztalták vörös csillag viselése miatt.

Az ítélet megerősítette a strasbourgi bíróság 2008-ban hozott ítéletét, amikor Vajnai Attila esetében foglalt állást a vörös csillag politikai mozgalmi jelképként való használhatósága mellett.

Az új ítélet következménye, hogy a Magyar Köztársaság törvényhozása nem szállhat szembe az alapvető emberi jogokat garantáló nemzetközi egyezményekkel, meg kell szüntetnie minden jogtalan diszkriminációt.

A Magyarországi Munkáspárt 2006 elnöksége felhívja a figyelmet arra, hogy a jelenlegi kormány többször bizonyította már, hogy fél a munkások és minden kizsákmányolt osztály felszabadításáért harcoló baloldali szervezettől, ideológiájuktól. A kormány képviselői korábban többször kinyilvánították, hogy fenn kívánják tartani az emberi jogokat sértő tiltást, ráadásul József Attila szobrát is el akarják távolítani a Parlament közeléből.

A Magyarországi Munkáspárt 2006 a strasbourgi döntés után országos szórólapos akcióba kezd, amelyen a munkásmozgalom ideológiáját és jelképét is népszerűsíti vállalva a kormány esetleges támadásait is.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük