Mégsem törlöm, mint a hatalom talán a Kertészeti Egyetemet

KEK

Korábban azt hittem, hogy indulatoktól trágár posztból egy is sok. Amit most olvastam, egykori egyetememmel kapcsolatban, attól a biztosítékok egyet tehetnek: kiégnek. Ezért is döntöttem olyan cím mellett, hogy esetleg töröljem az egészet. Aztán maradt. 

Megadva a lehetőséget, hogy a valamikori Budapesti Kertészeti Egyetemért ma felelős rektor lépése nyomán legyen mit helyesbítenem.

A Vs.hu, igaz egyelőre meg nem erősített források szerint, de úgy tudja, hogy a nagyhírű egykori egyetem a kormányzat Vár-ba költözésének esik áldozatul. A természetvédelmi területet jelentő arborétumot, illetve a Campus területét eladják, és a pénz a Vár-rekonstrukciónak nevezett árnyékkormány-építés költségeibe fog befolyni. Egyik patinás áldozataként annak a nagyszerű, és (K)Áder János környezetvédelmi eltökéltségét nem kevésbé jellemző törvényalakításnak, ami szabadrablást enged a természet értékeinek köréből. De természetesen tartsuk nyitva azt a lehetőséget, hogy kacsa az egész. Mert pont akkor kapta fel a média, amikor elvitte a tüzet arról, hogy az EP-ben felmosták Orbánnal az üléstermet. A totális kacsaság csak azért nem valószínű, mert pontosan beleillene abba a vonulatba, ami szétver minden értelmeset, értékeset, és felépíti az Emmi vezetésével azt a kicsinyes teszetosza, szellemileg lerombolt iskolarendszert. Aminek a csúcsán az egyetem már nem több, mint kivénhedt kurva slafrokján a szakadt huzatú gomb.

De ha már a prostik szóba kerültek. Amennyiben a Kertészeti Egyetem tervezett felszámolása igaz, akkor kedves jó édes szüleit annak, aki kitalálta. Különös tekintettel a kedves anyukára, aki köpte volna a földre időben. S a kedves papát is, aki inkább sámlit csinált volna. Nincs az a ferde sámli, ami ne okozna kevesebb kárt, mint az a baromarcú politikus, akinek a gyomrában buggyant sör hatására ilyen ötletei támadnak. Még akkor is, ha tudjuk: egyedül nem megy. Nem a sámlialkotás, hanem az ilyen döntések kialakulása. Nyilvánvalóan csak az a főhülye mer egyáltalán előjönni ilyen ötlettel, aki tudhatja: az egyetem részéről nem számíthat komoly ellenállásra. S ebben elévülhetetlen érdemei vannak annak az egyetemi vezetésnek, amely évtizedek óta a hatalom taknyának felnyalásában szerezte a legnagyobb kontraszelekciós érdemeket.

Bővebben: Gondolatvilágban

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük