Merkel, a konok

bterv

A menekültpolitikájával európai szinten elmagányosodó Merkeltől kár radikális váltást várni. Ő lesöpri magáról, hogy nincs B terve.

Bár a hazai sajtóban és közéletben is sokan kárörvendve várják a népszerűségéből vesztő Merkel bukását, hiba lenne leírni a világ legbefolyásosabb asszonyának tartott politikust. A CDU öngyilkosságot követne el, ha megpróbálnák megpuccsolni a pártelnököt, mert Merkel leváltásával borulna a nagykoalíció. Ráadásul nem olyan könnyű megszabadulni a három Bundestag-választást nyerő kancellártól, a konstruktív bizalmatlansági indítványhoz ellenjelölt kell. Akinek nyoma sincs. Meg parlamenti többség. A szocdemek biztosan nem segítenének hatalomra egy menekültügyi keményvonalast.

A menekültpolitikájával európai szinten elmagányosodó Merkeltől kár radikális váltást várni. Ő lesöpri magáról, hogy nincs B terve. A kis lépésekben, a fokozatos korrekciókban hisz. Szigorítják a törvényeket, s egyre több menedékkérőt utasítanak ki. Faymann helyett lett másik szövetségese. Ahmet Davutoglu török kormányfő tegnap Berlinben történelminek nevezte Merkel menekültpolitikáját. Szépen hangzik a törököktől. Mert csak ők képesek megvédeni Európa határait. Amiért komoly árat kérnek. S a fizetséghez nekünk, magyaroknak is hozzá kell tennünk.

Többet, mint a déli határokra húzott kerítést.

Bővebben: NOL

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük