Miért nem lehet koncertet tartani?

Úgy tűnik tényleg kezd vége lenni a járványnak. Most engedjük el, hogy Magyarországon két nap alatt többen halnak meg a sajnos szokásos halálnemekben, mint három hónap alatt a koronavírusban.

Koncentráljunk a lényegre. Ha lehet úszni, boltba járni, templomba menni, esküvőn a vacsora után berúgni és hajnalig táncolni, akkor miért nem lehet koncertet tartani?

Egyszerűen érthetetlen. Olyan, mintha valaki azt vizsgálná, vajon az emberek meddig nem hülyülnek meg teljesen. Most tényleg azt fogjuk játszani egész nyáron, hogy nem hallgathatunk zenét? Nem lehet elszállni, sírni, röhögni, ismerkedni, szakítani, élni?

Tényleg meg kell várni augusztus Utolsó hétvégéjét, amikor 3-4 fesztivál is lesz az országban? Addig mi lesz? Ülünk a lakásban, a kocsmákban, és jó esetben iszunk, rossz esetben szívunk is hozzá? Követeljük vissza az életünket.

Mi értelme tanítani a gyerekeket, összeszerelni az autókat, legyártani a következő heti uszító kormánypropagandát, söpörni az utcát, ha utána csütörtök, péntek és szombat este nem mehetünk el mulatni?

Igenis pogózni akarunk Supernemen, Picsán és a VHK –n is. Igenis el akarunk szállni Hobótól, a 30y-tól. Igenis álkeménykedni akarunk Majkával, meg azzal amásik arccal, akinek nem jut az eszembe a neve soha. A lányok discoba akarnak menni, vagy Halott Pénzre.

El akarunk veszni az izzadt testek között a Dürer kertben, lazulni akarunk a Kobuciban. Végiginni a körutat, és utána elhatározni, hogy soha többet nem csinálunk ilyet.

El akarunk menni a Hunniába meghallgatni százharminc-milliomodszorra is Víg Mihályt és a Balatont, Sziámit, Lopunkot, bármit. Akármit.

Zenét és életet akarunk. Most!

Eszes Péter

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •