Mika Diplo Akadémia – Viktória – A zürichi expressz

Viktoria ZE 01

Filmklub. Az elmúlt 25 év magyar filmtermésének egyik gyöngyszemét láthatjuk, bár a sors nem is furcsa fintora révén svájci színekben. Nagyon jó film, látni kell, és beszélni róla!

A több száz igaz történet alapján készült, megrázó és felemelő film főhőse Viktória, a mélyszegénységben élő, budapesti cigánylány. Farkas Franciska nem akármilyen átéléssel alakítja Viktóriát. Színművészeti iskolákban tanítani kellene ezt a természetes játékot, ami nem társul a sokszor megszokott amatőrizmus érzésével.

Már csak Farkas Franciska játékáért érdemes lenne megnézni ezt a filmet, de szerencsére nem csak ezért kiváló alkotás. A film témája aktuálisabb nem is lehetne: jelenleg is többszáz magyar nő dolgozik a svájci utcákon prostituáltként. A magyar állami finanszírozás nélkül, kizárólag svájci pénzből, de magyar forgatókönyvből, magyar színészekkel készült Viktória – A zürichi expressz egy prostituált lány történetét meséli el.

A címszerepben remeklő Farkas Franciskának és a fontos szerepet játszó Pölöskey Erikának egyaránt első filmszerepe a Viktória, de partnereik tapasztalt színészek: többek között Nagy Zsolt, Stefanovics Angéla, Fátyol Hermina, Szabó Simon, Horváth Kristóf, Pető Kata és Zsótér Sándor is feltűnik az egyszerre megható és izgalmas történetben.

Bővebben: Facebook-esemény

Kapcsolódó anyag: “Aki szegény, az a legszegényebb”

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük