Minden méter küzdelem, de jön az Éhségmenet! – budapesti csatlakozási helyszínek.

A kép ilusztráció

 

Rekordhidegben masíroznak Budapest felé a borsodi „Munkát Kenyeret!” menet tagjai. Sokukatmég most is  nagyon bántja a fideszes Tállai András provokációja, aki Mezőkövesden pökhendien közölte velük, hogy menetelésük fölösleges, mert aki ebben az országban dolgozni akar, az dolgozhat. Másnapra azonban megváltozott a helyzet. Mintegy harminc helyi állástalan ment az önkormányzat elé, hólapátolási munkáért, de biztonsági őrökkel és rendőrökkel védett hivatalban közölték, hogy számukra nincs munka. Tegnap tehát úgy kellett indulnia a menetnek, hogy csalódott sorstársaikat hagyták ott Mezőkövesden, akik között szétosztották előző napi keresetüket. 

 

Többeket megvisel a rendkívüli időjárás is, az otthon maradottak aggódva hívják menetelő családtagjaikat, volt akit kértek, hogy menjen haza, ne tegye kockára az egészségét. Ráadásul a menetet útközben sok helyen provokálják is, bár Tállai cinikus akciójához hasonlóval más helyen nem próbálkoztak, így legalább pihenni tudnak. Erőt az ad számukra, hogy a többség nyilvánvalóan szimpatizál velük, a kitűzött célokkal. Sok az integető, dudáló autós, sok helyen tapsolják meg őket spontán módon az emberek.

Tóth Imre munkanélküli ózdi olvasztár, az éhségmenet vezetője tántoríthatatlan. Helyszíni beszámolók szerint félelmetes tempót diktál a szeles, hideg idő ellenére is. Meg sem fordul a fejében, hogy feladják, vagy halasszák a menetelést. Továbbra is eltökélt szándékuk, hogy a parlament nyitónapján bevonuljanak Budapestre és a Kossuth téren adjanak hangot panaszaiknak.

Mindeközben a facebook-on már több százan jelezték, hogy az Örs vezér terétől együtt vonulnak a borsodiakkal, de a Kossuth térre is rendkívül sok szimpatizánst várnak.

Jövő héten hétfőn, hajnali hatkor indul az utolsó, egyben leghosszabb szakasznak a csapat Gödöllőről. Várhatóan 12 és 13 óra között érnek az Örs vezér térre, ahol már várják a csatlakozni szándékozókat (bővebb infó: https://www.facebook.com/events/239708056111448/).

Innen a Népstadion, Keleti, Blaha, Astoria és a Deák tér érintésével fog haladni a menet a Kossuth térre, ahova az Alkotmány utca felől érkeznek. Pontos érkezési időpontot a menetelők nem tudnak mondani, de legkésőbb 13.00 órakor érnek az Örs vezér terére, 13.30-ra a Népstadionhoz, 14.15 órára a Blaha Lujza térre, 14.45-kor lesznek a Deákon és 15.15 és 15.30 körül érnek a parlament elé. Célszerű a jelzett időpontok előtt fél órával a helyszíneken lenni, az esetleges időbeli eltolódások miatt.

 

Esetleges időont és helyszin pontosítások lehetségesek, kérem kisérjétek figyelemmel honlapunk híradásait!

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük