Minden ötödik autós kiszorult az autópályákról

autopalyavege

A kormány rafinált megszorításainak egyike a négynapos, kedvezményes árú autópálya-matrica megszűntetése volt. Helyette 2012. január 1-től már csak 10 napos matricát vásárolhatunk, természetesen dupla áron. A HírTv örvendetes hírként számol be arról, hogy ezen lépésnek köszönhetően fél milliárd forinttal többet hagytunk „állambácsi” zsebében és halkan teszik hozzá, hogy húsz százalékkal kevesebb matricát vásároltak Magyarországon.

Mit jelent ez? Azt, hogy minden ötödik honfitársunk kiszorult az autópályákról. Orbánnak, Gíró-Szásznak, Szijjártónak, Rogánnak és Lázárnak ez a siker. Az, hogy azok a szerencsétlenek, akik három-négy havonta elindultak idős szüleikhez vidékre, hogy az unokák pár napot egészséges környezetben legyenek, azok ezt a luxust már nem tudják megengedni maguknak. Mert van, akinek az egekbe emelt benzinár mellett nincs 1500 forint pluszpénze, mert nem keres egymillió forint fölött, mint a legtöbb kormánypárti politikus. A négynapos matrica éppen azért volt jó, mert maximum ennyi ideig tartanak a családlátogatások. Egy jól kitalált, megfizethető alternatíva volt.

Orbán Viktornak köszönhetően ezt is megértük. Luxus az autózás, luxus szüleink meglátogatása, luxus a biztonságos közlekedéshez szükséges autópálya. Vajon hány családi tragédia lesz amiatt, hogy alsóbb rendű és veszélyesebb utakra szorulnak a szegényebb autósok? Hány szülőnek, gyermeknek kell majd meghalnia Orbánék eme szégyenteljes döntése miatt? Olyan embereknek, akiken ha kell korbáccsal hajtják be azokat az adókat, amelyekből az autópályákat fenntartják.

Aki pedig nekiállna itt alternatív közlekedési módozatokról beszélni, az menjen le Pestről biciklivel Szabolcsba, vagy csekkolja le, hogy mennyibe kerül egy négy- vagy ötfős család levonatozása a fővárosból mondjuk Szombathelyre.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük