Minden tizedik embert kirúgnak a Szent István Egyetemről

Egyszeri, a dolgozók nagyjából 12,7 százalékát érintő létszámcsökkentést hajtanak végre a Szent István Egyetemen – írja a 444.hu az intézményvezetés dolgozóknak küldött levele alapján. Az elbocsátásokról tegnap állapodott meg a vezetés és az egyetem közalkalmazotti tanácsa.

Az egyetemnek és jogelőd intézményeinek évek óta egyre nehezebb pénzügyi helyzettel kell megküzdeniük, erre rakódtak rá a koronavírus-járvány miatti nehézségek – írta a megbízott rektor, a kancellári feladatokat ellátó kancellárhelyettes és a Közalkalmazotti Tanács elnöke.

“Gazdálkodásunk a jelenlegi formájában fenntarthatatlanná vált.”

A vezetőség abban bízik, hogy a létszámcsökkentéssel már rövid távon is jelentősen javítják az egyetem pénzügyi helyzetét. Azt ígérték, hogy a kirúgott munkatársaknak igyekeznek segíteni az állásváltásban.

Január 1-jétől sok más felsőoktatási intézménnyel együtt a Szent István Egyetem is alapítványi fenntartásba kerül. Ennek előkészítése végett állami fenntartás alatt összevonták a Szent István Egyetemet a Kaposvári Egyetemmel és a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Karával.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •