Mindennapi bérharc

Több településen demonstrációt tart a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ), mivel a kormánypárti országgyűlés úgy alakítja át a béren kívüli juttatások szabályait, hogy a munkavállalók nettó keresete csökkenjen. A tüntetésekre július 19-én 13:00 órakor a veszprémi kormányhivatal előtt (Megyeház tér 1.) illetve ugyanazon napon Békéscsabán az ottani kormányhivatalnál (Derkovits sor 2.) 16:00 órakor kerül sor.

– Kidobták a parlamentből Kordás Lászlót a MaSZSZ elnökét, mert ellenvéleményének adott volna hangot a béren kívüli juttatások megadóztatása miatt. A MaSZSZ elnöke a magyar dolgozókat képviselve szerette volna a szakszervezeti konföderációk álláspontját ismertetni.

Az országgyűlési képviselők fizetésemelését megcélzó javaslatot fogadott el a törvényalkotási bizottság. Az emelés nem kevesebb, mint bruttó 200 000 forint lenne, ha a javaslatot az országház is elfogadja. Az országgyűlési képviselők tiszteletdíja így 948 000 forintra növekedne. Mindeközben az átlagos bruttó kereset Magyarországon 320 000 forint körül mozog.

Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük