Minél nagyobb a baj, annál erősebb az összefogás

pecstunti

 

Tegnapelőtt (2011.10.12.) több száz ember vett részt az Elcoteq pécsi gyárának temetésén, a város főterén. A Pécsett megtelepedett elektronikai összeszerelő üzem még a gyermekkorból sem léphetett ki. Élt 13 évet. Béke poraira.

Gyászbeszédet tartott Árok Kornél a Szolidaritás mozgalom egyik szervezője majd az elhunyt közeli hozzátartozója Novodárszky Béla az Elcoteq Vasas Szakszervezet titkára. Őket követően Nagy Erzsébet (PDSZ) majd Benke Norbert (MSZOSZ) mondott beszédet.

A szomorú esemény ismételten összehozta a Baranya megyei szakszervezeteket, köztük két rendőr szakszervezetet is (RSZV, FRSZ), hiszen alig van olyan baranyai lakos, akit valamilyen módon ne érintene egy több ezer embert foglalkoztató cég bezárása.

A Baranya megyei szakszervezetek korábban már több alkalommal is közösen szerveztek különböző rendezvényeket (demonstrációk, megemlékezés, koszorúzás). Úgy tűnik, minél nagyobb a baj annál inkább összefognak az egymástól teljesen eltérő területeket (rétegeket, társadalmi csoportokat) képviselő helyi szakszervezetek.

A hírhez kapcsolódó képek:

kep01

kep02

kep03

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük