Mit ér a tegnapi döntetlen?

derecskeiZ 001

Tehát a kérdés, hogy mit is ér a válogatott eddigi szereplése? Vagyunk mi, lesajnált, hitehagyott nemzet a magunk számtalan megoldatlan problémájával. Egészségügy (testközelből érzem a szorítását), oktatás, foglalkoztatás. Van egy méretes futballszerető nemzetünk a maga 35 évnyi keserűséggel a szívében.

És akkor jött egy német férfi. Profizmusával kijuttatta a válogatottat az EB-re, meccseket nyert, reményt és alázatot adott a srácoknak, de az egészségügyet nem oldotta meg. Megoldotta viszont az állandósuló tétlenséget és tesze-tosza semmittevést, megoldotta hogy emberek milliói éltessék újra a nemzeti tizenegyet, hogy a magyarok boldogan ugorjanak egymás nyakába, s legfőképpen azt, hogy együtt legyünk, nemtől, pártállástól, klubhovatartozástól függetlenül.

Tehát ha feltesszük a kérdést, hogy mit ér a tegnapi döntetlen, akkor legyen előttünk annak a több millió honfitársunknak a boldogságban úszó tekintete, akik elkezdtek hinni valamiben, s ez a hit nem pusztán lesajnált illúzió, hanem vegytiszta valóság.

A mi valóságunk, a mi országunk, a mi sikerünk. Ezt kaptuk tegnap éjjel. Valóságot és sikert. Ezzel kell nekivágni minden egyes problémának. Én is fogok belőle táplálkozni.

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!

Derecskei Zoltán

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük