Mitől félnek? Betiltotta a rendőrség a Május 1-i autós demonstrációt!

Megtiltotta a rendőrség azt az autós tüntetést, melyet az alacsony bérek rendezése miatt hirdetett a Székely Sándor képviselő mozgalma a Hősök terére 2021. május elsejére.

Válaszként Székely Sándor a következő állásfoglalást adta ki:


“Eleink soha nem rettentek meg attól, ha a hatóságok erővel szálltak szembe a tisztességes munkabérek és munkafeltételek követelésével. Május elseje nem lenne világünnep, ha a dolgozó emberek úgymond ‘bégetve’ belenyugodnának a féktelen kizsákmányolásba. Mindaddig, amíg hering módjára lehet egymáshoz préselődni a BKV járművein, addig egy autós felvonulás betiltása hatalmi önkény, még akkor is, ha álságosan a járványra hivatkozik. Követeljük, hogy a hatóságok tekintsék ezt a rendezvényt olyannak, ami belefér az egyébként is gumiszabályokként alkalmazott rendelkezésekbe. Ha a rendőrségnek nincs ötlete, akkor adok egyet: május elseje alkalmával és a havi nettó 250.000 forintos minimálbér követelésének oltárán egyéni autósport tevékenységre biztatunk minden dolgozót, és mindenkit, aki a szolidáris a dolgozók elemi érdekeivel.”

Székely Sándor országgyűlési képviselő, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke a szervezet nevében autós felvonulást hirdetett május elsejére Budapesten, amelynek aktuális üzenete a magyar minimálbér jelentős megemelésének követelése.

A tiltó határozat megtalálható a képviselő Facebook-oldalán és a Rendőrség honlapján is.

Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •