Mosolygós arcot rittyentek a parizerre

konokpéter003

Látok embereket (vagy csak idővonalakat, egyre kevésbé merek emberek közé menni). Egy-egy szívszorító kép örökbe fogadható kutyákról, mellé egy „jönnek a feketék, hogy rajtunk élősködjenek” vélemény. Leukémiás kisgyerekek döbbenetes képei fölé írt észrevételek: „inkább rájuk költene a kormány, mint a sáskaként szaporodó cigánypurdékra”. Naplemente, pálmafák (szép és céltalan, mint általában a természet), rajtuk valami idézet, „ha a nap lemegy, mi más fűtené a világot, mint a szeretet”, vagy néhány emelkedett szó valamelyik evangéliumból, szeretet, szeretet, csupa szeretet, „összepisálják az utcát ezek a hajléktalanok, mit szólnak majd a turisták”, szeretet, otthon, a négy fal között, négy falainkra szép posztereket kasírozunk, kedves képeket akasztunk, csak ritkán rücskös tükröket.

Emberek megvakarják a kutyájuk füle tövét, összedugják az orrukat a macskával, ketchuppal mosolygós arcot formáznak a szelet parizerre, hogy a gyerek örömmel egye – és közben kifelé az idegenekkel, sterilizálni a fartúrókat, munkatábort a cigányoknak, a zsidók már megint a holokausztjukról ajvékolnak, talán ott voltam, talán én tehetek róla?

Talán.

Magamtól riadok el. Megvakarom a kutyám füle tövét, összedugom az orrom a macskával, mosolygós arcot rittyentek a parizerre, és próbálom feltúrni magamban a saját banális, sunyi, sutyorgó kis démonaimat. Ott vannak, számuk légió (nem, eszem ágában sincs elárulni a nevüket). Mit kezdjek velük? Üljek le okosan beszélgetni, külön-külön mindegyikkel? Rekkentsem őket valami mentális szögesdrót mögé? Hülyeségeket fognak mantrázni, ismerem magamokat, a szögesdróton meg átkiabálnak. Igyak? És mi lesz, ha az ötödik feles után szépen elősettenkednek a háttérből, az árnyékos oldalamról, és ők kezdenek duhaj nótákba? Vasszigorral fojtsam el magamban a rendpártiságot? Kurva fárasztó állandóan önmagam vártáján állni. És le kellene már nyírni a füvet is. Csak éppen esik.

Forrás: Facebook

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük