Most pedig, kifelé Sarkozyvel!

article pierre-laurent

Mindazok számára, akik szeretik országunkat, akik őt éve keményen szenvednek Nicolas Sarkozy politikájától, szenvednek attól, hogy látják meggyengülni, elszegényedni, tönkremenni Franciaországot, a köztársasági elnökválasztás első fordulójának (eddig ismert) eredményei felhívásként hangzanak arra, hogy tegyenek meg minden erőfeszítést a leköszönő elnök legyőzésére.

Amint attól félünk, a Nemzeti Front szavazatai Sarkozy számára tartalékként szolgálhatnak. A lelépő elnököt 2007-hez képest nagyobb eséllyel lehet legyőzni május 6-án.

A második forduló a jobboldali Nicolas Sarkozy és a baloldalon François Hollande szocialista jelölt között dől el, akik az élen maradtak. A jobboldal most jelentős vereséget szenvedhet. Ez az újabb és szükséges lépése annak az állampolgári forradalomnak, amelyet elkezdtünk.

A baloldalon a Baloldali Front és annak közel 12 %-ot elérő és 4 millió szavazatot szerző jelöltje, Jean-Luc Mélenchon egy egyedi színfoltot képviseltek ezen a választáson, ahogyan a mi kampányunk is, egy olyan kampány, amely nők, férfiak és fiatalok százezreit mozgatta meg az egész országban. A harcoló nép, a bátorság és elkötelezettség baloldala visszatért és nyomában a remény arra, hogy az élet megváltozzon, hogy egy új jövő nyíljon országunk, Franciaország, és egyúttal Európa számára.

Köszöntök minden választót, akik Jean-Luc Mélenchonra és a Baloldali Front általa képviselt programjára szavazott.

Szeretném szívből megköszönni a Baloldali Front és a kommunisták minden aktivistájának, mindazok elkötelezettségét, annak formájától függetlenül, akik megtestesítették ezt a reményt és lehetővé tették ezt az eredményt.

A Francia Kommunista Párt nevében a baloldal lehető legszélesebb és legerősebb tömörülésére hívom fel az egész baloldalt, egész népümket, hogy legyőzzük Nicolas Sarkozyt, azzal, hogy a szocialista jelöltre François Hollande-ra szavazunk. A leköszönő elnök vereségének teljesnek, tisztának és világosnak kell lennie és ennek fogjuk szentelni minden erőnket.
Mindent meg kell tenni, hogy megakadályozzuk az UMP és a MEDEF jelöltjének újraválasztását, aki nem habozott, hogy átvegye saját programjába a Nemzeti Front programjának számos pontját. A jobboldal és a szélsőjobboldal nem fog áttörni. Franciaország nem érdemel meg újabb öt évet ebből a rémálomból.

Harcolni kell és kudarcra ítélni Marine Le Pen idegengyűlölő és rasszista eszméit, ami továbbra is égető probléma. A Baloldali Front büszke az elvégzett munkára, amelyet teljesen egyedül végzett ebben a kampányban, hogy visszaszorítsa az FN gondolkodását. Fokozni kell erőfeszítéseinket az elkövetkező törvényhozási választásokra. Ennek a pártnak egyetlen képviselőjét sem szabad beengedni a Nemzetgyűlésbe.

Az FKP és a Baloldali Front továbbra is az eddigi témák köré építi a kampányát. Javaslataink, amelyek egy merész baloldali politikára irányulnak, megvalósíthatók: természetükből adódóan az országnak a válságból való kivezetésére, a megszorítások abbahagyására és a hatalomnak a pénzvilág erőitől való visszaszerzésére irányulnak. Ide tartozik a minimálbér és a fizetések emelése, az azonnali visszatérés a 60 éves nyugdíjkorhatárhoz és a teljes értékű nyugdíjakhoz, az ösztöndíjasok elbocsátásának megakadályozása. Ide tartozik a pénzügyi és adóreform, egy állami bank- és pénzügyi központ létrehozása. Annak a követelése, hogy minden újabb európai szerződés ratifikálása előtt kérjék ki a francia nép véleményét, akár újratárgyalják, akár nem.

Az FKP és a Baloldali Front mozgósítani fogja az országot az elkövetkező hetekben, hogy még nagyobb súlyt adjanak ezeknek a javaslatoknak, hogy egy olyan baloldali többség jöjjön létre a Nemzetgyűlésben, amelyben a lehető legnagyobb a Baloldali Front képviselőinek aránya.

Franciaországnak bátor képviselőkre van szüksége, hogy habozás nélkül hatályon kívül helyezzék Sarkozy törvényeit, hogy olyan új törvényeket dolgozzanak ki és szavazzanak meg, amelyek valódi politikai, szociális és gazdasági vívmányokat jelentenek a dolgozók számára. A Baloldali Front képviselői a Nemzetgyűlésben annak az állampolgári mozgósítás zászlóvivői lesznek, amely a választási kampányban is elhangzott.

Május 6-án a baloldal győzelme a kezünkben van. Ez azzal válik teljessé, ha a törvényhozási választások után a Baloldali Front helye megalapozódik a francia politikai életben.

A választási kampány és a Baloldali Front és jelöltje, Jean-Luc Mélenchon eredményei bizonyítják, hogy a francia nép és Európa népei nincsenek arra ítélve, hogy a kapitalista piac törvényeitől szenvedjenek.

Megnyílt egy új út.

Felhívom az állampolgárok millióit, akik velünk kezdték el követni ezt az utat, hogy folytassák azt, szavazzanak a Baloldali Frontra, vegyenek részt az állampolgári gyűléseken, és harcoljanak az általunk létrehozott akciókon javaslatainkért. Tekintsék azt saját ügyüknek, hogy sikerüljön elérni azt a változást, amelyet népünk szeretne.

Pierre Laurent, A Francia Kommunista Párt országos titkárának, a Baloldali Front kampánya nemzeti tanácsa elnökének nyilatkozata 

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük