Most Somogydöröcskén szervezkednek a neonácik

nacik-d0000f97065306efe1fd5

Somogydörögcsén az LGBT közösség tábort szervez a Vállald Magad Egyesület segítségével. Sajnálatos módon azonban három héttel a Rainbow Camp előtt, a Jobbik szervezkedni kezdett, hogy megakadályozzon egy olyan zárt körű rendezvényt, ami egy magánterületen kerülne megrendezésre. Kérdésünkre a tábor üzemeltetője elmondta, hogy telefonon több alkalommal megfenyegették. A helyiek elmondása szerint a Jobbik buzdítja a környékbeli neonáci fiatalokat, akik már ki is vonultak a helyszínre és vandálkodnak, félelemben tartják a helyieket.

Továbbá a helyi polgármester is megfenyegette Őket, hogy ne merjenek helyet adni ennek a rendezvénynek, mert felgyújtjták a létesítményt.  A helyi jegyző állítólag arról adott tájékoztatást,  hogy a Jobbik, a polgármesterrel egyetértésben több környékbeli, szélsőjobboldali csoportot fog küldeni, hogy az érkező táborozókat zaklassák.

A környékbeli rendőrkapitányság tudomást sem akar venni az eseményről, mivel ez egy zártkörű rendezvény, ami egy magánterületen fog zajlani.

A körjegyző és a helyiek viszont nem értik miért ez a nagy felhajtás, hiszen egy kisebb, zártkörű rendezvényt tartanak egy magán területen, amihez a politikának és a különböző csoportoknak semmi köze. Nem értik, hogy Zoltán Péter, somogydöröcskei polgármester, aki a demokrácia védelmére esküdött fel, miért buzdítja a lakosságot, hogy akadályozzák meg, támadják meg az érintetteket.

A félretájékoztatott polgármester szerint egyébként ez egy „buzi” felvonulás lesz és minden jó érzésű, erős férfinak ott a helye, hogy megakadályozza ezt.

A XXI. században, egy demokratikus jogállamban ez teljességgel abszurdum!

Ne hagyjuk, hogy a szélsőséges nézeteket valló vandálok országában, félelemben éljünk, harcoljunk a jogainkért! Szeretnénk látni, hogy demokratikus jogállamban élünk, követeljük, hogy a rendőrség haladéktalanul lépjen fel a fenyegetőzőkkel szemben, és védje meg a polgárait nemre, fajra, bőrszínre, szexuális irányultságra, valamint nemi identitásra való tekintet nélkül!

Kovács Tímea
Vállald Magad Egyesület elnöke

FORRÁS: vallaldmagad.hu

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük