MSZP: A munkaügyekért felelős államtiktár határolódjon el Schmidt Mária kijelentésétől

mszp logo
Az MSZP azt várja Czomba Sándor munkaügyekért felelős államtitkártól, hogy határolódjon el Schmidt Mária napokban tett kijelentéseitől és álljon ki a munkavállalók mellett. Gúr Nándor, a szocialisták alelnöke pénteken az MTI-nek elmondta: a Terror Háza vezetője néhány nappal ezelőtti beszédében “szidta, ócsárolta a magyar munkásokat”, akiket – a politikus tájékoztatása alapján – “elkényelmesedett, nagyigényű, ellustult és főleg felelősséget vállalni nem akaró” embereknek minősített.

Az MSZP szerint nem egyedi esetről van szó. Gúr Nándor úgy fogalmazott, “ismerjük a Fidesz hozzáállását a munkavállalókhoz: a panelprolizástól kezdve, az akinek nincs semmije az annyit is ér Lázár-kijelentésen át, a meg lehet élni havi 47 ezer forintból kijelentésig”. Az ellenzéki képvielő hangsúlyozta, a fideszes politikusok mellett a kormány tettei is a munkavállalók ellen irányulnak.

Gúr Nándor emlékeztetett a munka törvénykönyve változtatására, a “táppénz felezésére, a munkanélküli ellátás időtartalmanának harmadolása” és az adójóváírás kivezetésére, amivel szerinte havonta 5-15 ezer forintot vettek el a kis keresetűektől.

FORRÁS: Népszava

 
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük