Munka, kenyér…van vagy nincs?

nojob

Egy tegnapi (2012.02.07) internetes felhívásra, amely azon a kijelentésen alapul, miszerint “Mezőkövesden mind a munka, mind a kenyér megtalálható” (ezek Tállai András fideszes polgármester szavai), ma reggel mintegy 30 fő jelent meg a mezőkövesdi polgármesteri hivatal, illetve munkaügyi kirendeltség előtt, hogy ők is részesülhessenek a tegnap, 4.200 ft-ot érő, “hólapátolási” munkából.

Úgy tűnik a polgármester kijelentése megdőlt, ugyanis sem munkát, sem kenyeret (vagy legalább az egyiket – Hofi Géza után szabadon) nem kaptak, tehát a polgármester szavai mégsem nyertek megerősítést.

Sőt, egyes forrásaink szerint nem hogy munkával és kenyérrel nem találkoztak, de a hivatal előtt kommandós ruhába öltözött rohamrendőrök jelentek meg. Az “Munkát kenyeret” menet tagjai közül 11 fő is ellátogatott a hivatalhoz, de ott már senkit sem találtak.

Tállai András egy amatőr felvételen elmondja (a video alább látható), hogy ők “jó matyó szokás szerint” megvendégelik teával és kenyérrel a hozzájuk érkezőket. És persze egy kis szenzonjellegű közmunkával is, hiszen a napi 8-10 órás, hidegben való menetelés közben bizonyára nem fáradtak ki eléggé. Ha Tállai András csak egy meleg sátorral, egy kis teával (alkoholos béleltség nélkülivel persze) és egy tál étellel várta volna őket, nem pedig azzal az előre megfontolt szándékkal, hogy megalázza ezeket az embereket, akkor egy szavam sem lenne rá. De így…

A video megtekinthető itt: http://www.facebook.com/video/video.php?v=2356211679508

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük