Munkásőr Múzeum létesülhet, adományokat várnak! Az ügyész börtönnel fenyegetőzik!

Az Ügyészség 200.000 forintra büntette a hagyományőrző munkásőrök vezetőjét, az indoklás szerint azért, mert “önkényuralmi rendszert” népszerűsítenek tevékenységükkel. Juhász Norbert a Munkások Újságának elmondta, hogy a megalázó eljárás egészét becstelennek és hazugnak tartja. Majd egy éven át tartották lefoglalva számítógépét, azt tüzetesen átvizsgálták, természetesen azonban “törvénytelennek” minősíthető tartalmat nem találtak, de ennek ellenére is találtak jogi kiskaput amire hivatkozva megbüntethették. A kérdésre, hogy indul-e szolidaritási adománygyűjtés, Juhász azt a választ adta, hogy a bírságot kifizeti, bár nem azért dolgozik keményen, nem azért gazdálkodik, hogy jövedelmét ilyen dolgokra költse, tehát a bírság kifizetésére külön gyűjtést nem indítanak. Az eljáró ügyésznő leveléből az is kiderült, hogy amennyiben nem fizetik meg a bírságot, 200 napnyi börtönbüntetésre számíthat Juhász Norbert.

A Hagyományőrző Munkásőr Társulás vezetője az eset kapcsán annak is hangot adott, hogy nagyon csalódott és mivel heves megyei illetőségű volt az eljáró ügyésznő, ezért a kivitelezés alatt álló, várhatóan turisztikai vonzerőt is jelentő Munkásőr Múzeumot másik megyében fogják létrehozni, valószínűleg Edelényben.

Az Ügyészség eljárása már csak azért is meglepő, mert számtalan irredenta és fasiszta hagyományokat büszkén felvállaló félkatonai jelleggel működő civil szervezet van az országban, amelyek minden ügyészségi aggály nélkül végezhetik egy valóban önkényuralmi és néppusztító rendszer népszerűsítését. Gondoljunk csak arra, hogy minden évben sporttúrának álcázva zajlik a második világháborúban az ostromlott fővárosból kitörni próbáló nácikra, nyilasokra és velük együtt harcoló katonákra, mint hősökre való emlékezés.

Juhász Norbert, a hagyományőrző munkásőrök vezetője a Munkások Újságának beszélt arról is, hogy a Munkásőr Múzeum létesítéséhez adományokat gyűjtenek. Álláspontjuk szerint igenis fontos társadalmi küldetés, hogy létezzen egy hely az országban, ahol megtekinthetőek a szervezet működésével kapcsolatos relikviák, ahol az érdeklődők a ma uralkodó antikommunista propaganda hazugságaitól mentesen megismerhetik az 1957 és 1989 között működő Munkásőrség mindennapjait.

A Facebookon megjelent felhívásból idézünk (TELJES POSZT ITT OLVASHATÓ: KLIKK)

Társaságunk korábbi tervei szerint, annak legnagyobb szabású vállalkozása a Munkásőrség Történeti Múzeum, mely változatlanul ebben a státuszban foglal helyet célkitűzéseink között napjainkban is. Azonban az elmúlt időszakban Magyarország Ügyészsége, és a szinte annak kézi vezérlésével irányított hatóságok folyamatosan vegzáltak minket, gátolták munkánkat, súlyos pénzbírságokkal, munkaeszközök elkobzásával, s azoknak közel 12 hónapon át való visszatartásával stb. Így képtelenné váltunk a tárlat 2021. novemberére ütemezett megnyitójának határidejét tartani. A folyamatos támadások, a komplex lejárató hadjárat következtében Társaságunk pénzügyi gazdálkodása megroppant, több nagyvonalú támogatónk elállt a további, és korábbról beígért anyagi, erkölcsi, tárgyi segítségnyújtástól. Ebben a súlyos helyzetben az Országos Parancsnokság számára, az egyedüli mód, ha a megmaradt szerény létszámú tagságához, s a viszonylag szélesebb körű szimpatizánsi rétegéhez fordul. Hozzátok fordulunk segítségért. Hívjuk a ma még köztünk lévő veterán elvtársakat, az egykori testület alapító tagjait, s a későbbi több mint 3 évtizedben szolgáltakat! Hívjuk a megannyi munkásőr hozzátartozót, akiknek drága felmenőjük emléke, aki egy jobb, és emberhez méltóbb korban az egész társadalom javát szolgálta esküjéhez híven, s utódai készek tenni azért hogy ezt az emléket ne mocskolhassa többé akadály nélkül, becstelen módon a központi politikai akarat. Hívunk Mindannyiótokat akik az elmúlt évek során kitüntettetek bennünket figyelmetekkel, s többetek a támogatás igen sokféle módjával. Az Országos Parancsnokság ma délutáni határozata értelmében, a Hagyományőrző Munkásőr Társaság pénzbeli adománygyűjtésbe kezd. A célunk, hatmillió Forint összegyűjtése 2022. szeptember 1. határidőre. Ezen 6.000.000 Ft összeg teljes mértékben lefedi azokat a költségeket melyekre a Munkásőrség Történeti Múzeum létrehozásához Társaságunknak szüksége van.

Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •