„Munkát, otthont – itthon!” – megjelent az ISZOMM programja

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom nyilvánosságra hozta 82 pontos programját, amelyet társadalmi párbeszédre bocsát a 2022-es országgyűlési választások elé.

Az ISZOMM a most kezdeményezett társadalmi párbeszéd kiemelt mozzanataként tekint arra, ha törekvéseit összevetheti más ellenzéki pártok nézeteivel. Tudván, hogy közülük hatan együttes programot is ígértek, az Igen Szolidaritás keresi a majdan lehetséges kapcsolódási pontokat a tervezett ellenzéki előválasztások sikerének előmozdítása végett, egyébiránt baloldali politikai alternatívát kínálva a magyar nemzetnek – emelte ki Huszti Andrea, a párt elnöke közleményükben.

Az Igen Szolidaritás mai “számokon” a havi nettó 200.000 forintos minimálbér, a havi 100.000 forintos szociális minimumjövedelem, a gyermekenkénti 37.500 forint családi pótlék, és az ugyanekkora, minden nyugdíjasnak járó havi korpótlék kivívása, illetve garantálása mellett tör lándzsát.

Az Igen Szolidaritás legfőképp a reális társadalmi jólétért, a nemzeti jóllétért, a jó magyar életért küzd, amely célkitűzéseket a ma ismert neoliberális/neokonzervatív kapitalizmus közösségi alárendelésében látja megvalósíthatónak.

A párt törekvéseinek küszöbe, hogy Magyarországon egy munkahelyen végzett napi 8 óra munkával tisztességesen meg lehessen élni.

Az ISZOMM programjának eszköztárában számos, idehaza innovatívnak tűnő, de a világ más szegleteiben már jól bejáratott megoldás szerepel. Ilyen a gazdaságban a szövetkezeteknek adott pozitív diszkrimináció, az oktatáshoz kapcsolódóan az önkéntes közösségi szolgálat bevezetése, a demokrácia erősítése végett a választási korhatár 16 évre való leszállítása, új kompetenciákkal felruházott új államszervezet felállítása, az egészségügyben a korlátlan társadalombiztosítás bevezetése, avagy általában is az európai kapcsolatok progresszív újragondolása, és megannyi más.

Az Igen Szolidaritás politika programja részletesebben elérhető itt.

  •  
  •  
  •  
  •