Munkatáborok és vasfüggöny: 2015. Magyarország

kozmunka2

Miközben az orbáni totalitárius rendszernek a retorikája a náci diktatúrára emlékeztető, intézményrendszerének felépítése a fasizmust idézi.

A kormány legújabb terve szerint, a közmunkásokat átirányíthatják mezőgazdasági idénymunkára a helyi gazdálkodókhoz, azaz a munkát azok felügyelik, akik a 21. századi földosztásban (népszerű nevén: földmutyi) részesültek. A munkát megtagadni nem lehet, ahogy felmondani sem nagyon lehet majd. Aki ezek valamelyikével él, azt három hónapra kizárják a közmunkából, következésképpen a közmunkásnak fogolynak semmi beleszólása nem lesz abba, hogy hol és mit dolgozik. Az ügy diktatúrára emlékeztető, nem mellékesnek mondható körülménye, hogy a belügyminiszter felel a közfoglalkoztatásért. 

Kiderült az is, újra lesz vasfüggöny. A kormány szerdán hallgatja meg a belügyminisztert a déli határon bevezetendő szigorításokról, benne a teljes fizikai határzár lehetőségével –közölte Orbán péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorban. Hozzátette azt is, hogy az EU határainak megerősítése úgy lehetséges, ha Afrikában alakítanak ki befogadó táborokat. 

A teljes ellenzéknek el kéne kezdeni végre nem opponálnia, hanem rávilágítani a teljhatalom lényegére, és így önálló aktusokat indítani.

Bővebben: Gépnarancs

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük