Náci alvilág

antifa

Németországban hatalmas a döbbenet. Zwickauban egy nő felrobbantotta bérelt lakását, majd feladta magát a rendőrségen. Aztán döbbenetes tényekre derült fény. Két társa egy bankrablás után öngyilkos lett, a romok közül pedig előkerült egy felvétel, amely a "German Tour, a kilencedik török" címet viselte és döbbenetes gyilkosságot örökített meg.   Ma mindenki értetlenül fogadja a híreket. Magyarország és Norvégia után az antifasiszta bástyának gondolt Németországban is gyilkolt a neonáci alvilág. Nem csak egyszer, nem csak egy viszonylag rövid időn keresztül, hanem kíméletlen precizitással hosszú éveken át. Ráadásul öltek rendőrt, számtalan alkalommal raboltak bankot és robbantottak pokolgépeket is. Nevük is sokkoló: "Nemzetiszocialista Alvilág".

Nehéz elhinni, de a tények magukért beszélnek. Németország egy neonáci fészek, ahol szinte bármit megtehettek a szélsőségesek. Alig egy esztendővel ezelőtt egy budapesti szállodában szemben álltam ezzel a söpredékkel. Tudtuk, hogy ott vannak, ezért be akartunk vinni néhány tucat német antifasiszta szórólapot. Aztán amikor beléptünk harminc fekete ruhás némettel találtuk szembe magunkat. Elfutni nem lehett, ezért egy "nácizmus ki a fejekből" plakáttal álltunk szembe velük és maradtunk ott a rendőrök kiérkezéséig. Nem balhéztak, csupán egyikük jött oda hozzám és közel hajolva sátáni vigyorral megkérdezte: "Bist du jude? (zsidó vagy?)" Nem válaszoltam, én is vigyorogtam, mert ő volt katlanba zárva. Eszembe jutott, hogy ezt a söpredéket miként hajszolta végig a kontinensenen több tízmillió szovjet munkás és paraszt, pár százezer jugoszláv és olasz partizán és nyugatról angol és amerikai hadseregek.
Egyértelmű, hogy "ezek" ma is vereségre van ítélve. Minden újabb rémség, ami a nevükhöz köthető, tízezreket állít a mi oldalunkra. Magyarország azonban továbbra is bénult. Kevesen állnak nyíltan szembe a neonácikkal. Erősnek gondolják őket, ott van mögöttük egy jelentősnek tűnő parlamenti párt és tucatnyi jól szervezett közösség. Elég csak böngészőnk címsorába gépelni azt, hogy arcvonal.org és máris láthatjuk a hungaristák egyenruhába bújt valóságát. Az már némi kutakodást kíván, hogy lássuk azt is, hogy ők állnak az Egységes Magyarországért Mozgalom mögött és feltűnően szolidárisak a "tettrekész" Szima Judittal és Budaházyval is.
Heti rendszerességgel kapok acsarkodó smst, amelyben zsidóznak és zavarosan magyaráznak valamit arról, hogy nem is volt holokauszt. Ilyenkor eszembe jut a fekete ruhás náci és arra gondolok, hogy milyen undorítóak tudnak lenni nácijaink. Nálunk öltek munkába induló vegyipari dolgozót, Norvégiában nyaraló fiatalokat, Németországban egy életet ledolgozó török és görög vendéglősöket. Miért mi vagyunk mégis a sor végén? Mert kisgyereket sehol máshol nem voltak képesek legyilkolni, csak nálunk. Nyugodj békében Robika!

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük